zaterdag 3 augustus 2019

Jesus waarschuwt ons voor afgoderij en hebzucht

In de 18de Zondag door het Jaar, lezen we hoe Jesus ons waarschuwt voor hebzucht. De H.Apostel Paulus zegt het zelfs nog duidelijker in de tweede lezing door ons te vragen af te sterven van aardse gedragingen, ontucht, onzedelijkheid, hartstocht, begeerlijkheid en hebzucht, die te vergelijken zijn met afgoderij. Jesus laat in een voorbeeld zien dat niet iedereen de waarschuwingen hiertegen ter harte zal nemen, want in de nacht dat de rijke man een enorme oogst denkt te kunnen gaan opslaan in nieuwe schuren, wordt in diezelfde nacht het leven van die rijke man opgeëist (hoe vaak is dit niet gebeurd in onze tijd?) Alle moeite en werk waren dus helemaal voor niets geweest. Jesus waarschuwt ons dat geen enkel bezit, hoe overvloedig dan ook, ons leven veilig kan stellen. Dat geldt toen, en dat geldt nu ook.

Dat alles voor niets is geweest kun je op voorhand ook zeggen als overheden en overheidsorganisaties i.s.m de homobeweging met belastinggeld van hardwerkende burgers regenboog-tochtjes organiseren om de zonde van Sodom en Gomorrah in de maatschappij geaccepteerd te krijgen. Niet om deze mensen meer rechten te geven (zoals zo vaak met leugens ons wordt wijsgemaakt), maar om de oorspronkelijke samenleving te vernietigen. Dat laatste zeg ik niet zelf overigens, maar het is de gay community die het heeft gezegd. In deze oorlog hoort ook het door God ingestelde authentieke gezin van 1 Vader, 1 Moeder met kinderen waar een oorlog tegen wordt gevoerd en dat evenzo vernietigd moet worden. Zuster Lucia dos Santos, de laatste levende zieneres van Fatima heeft jaren voor haar dood hiervoor al gewaarschuwd in een lange brief aan de overleden Kardinaal Carlo Caffarra, waarbij Lucia melding maakte van een laatste oorlog van Satan die tegen de Heer gericht was. De Aartsbisschop van Krakow spreekt zelfs van een regenboog-pest die de 'controle wil over onze zielen, harten en gedachten.' Deze afgoderij zal uiteindelijk net zo goed en onfeilbaar ten onder gaan, als welke ideologie dan ook die niet van de Heer zelf afkomstig is. 

Voor ons als Christenen van de Katholieke Kerk kunnen wij onszelf troosten met de gedachte dat de Moeder van God uiteindelijk de kop van Satan zal verpletteren, net zoals het Communisme in Oost-Europa en Rusland ten onder ging, zo ook zullen andere vijandelijke ideologieën net zo goed ten ondergaan. En daarbij maakt het niet uit of je spreekt van een materialistische, hedonistische en goddeloze maatschappij waarin wij nu leven of van de anti-Christelijke vrijmetselarij die zich in de hoogste toppen van de samenleving heeft genesteld. Deze zullen evengoed ten ondergaan. Dat staat gewoon vast.

1e lezing: Pred.1,2; 2,21–23  
2e lezing: Kol. 3,1‑5.9‑11  
Evangelie: Lc. 12,13–21 
Kleur: Groen. Jaar: C.