zaterdag 19 oktober 2024

De Grote Gave van Gods Liefde

Nog niet zo lang geleden hoorde ik een bekeerling vertellen hoe hij het Heilig Sacrament van Boete en Verzoening had ontdekt en de onvoorstelbare genaden die hij ontvangen had. Het verrassende was dat niemand iets over dit H.Sacrament en de genaden verteld had. De persoon in kwestie had een generale biecht gesproken (dus het geweten werd nagetrokken over geheel zijn leven) en de vaste wil om zich te verbeteren met de hulp van Gods genade. Maar niemand, zelfs familieleden niet hadden hem dit verteld. De ontdekking werd wel gedaan door het lezen van een boek over dit H.Sacrament en het was toen, dat zijn ogen echt open gingen. De H.Communie ontving hij wel, maar er werd toch 'iets gemist'. Gelukkig heeft de Heer hem naar zijn Rechterstoel van Barmhartigheid geleid, want zo wordt dit H.Sacrament genoemd in de openbaringen van onze Heer Jesus Christus aan zuster Faustina, die de devotie van de Goddelijke Barmhartigheid heeft verspreid.

We moeten daarom die Grote Gave van Gods Liefde niet van ons wegwerpen, zoals velen tegenwoordig maar al te snel lijken te doen. De parochianen komen wel allemaal naar voren om de H.Communie te ontvangen (het Hoogheilig Lichaam en Bloed van onze Heer), maar de Biechtstoelen blijven leeg. Natuurlijk zullen de mensen beweren dat zij nooit zondigen. Maar één priester had daar een mooi antwoord op: "als je nooit hebt gezondigd, mag ik dan je Hagiografie even lezen?". Ja, dan vallen alle vullingen van je kiezen even uit de mond als dat gezegd wordt! Natuurlijk wordt dan geantwoord: "Nee, ik ben geen heilige!". Dan zal de priester antwoorden: "Oh, dan ben je dus tóch een zondaar die bekering nodig heeft!"

Kom mensen, laten wij ons niet zelf bedriegen door te beweren dat wij nooit hebben gezondigd! Waarom zou Jesus immers het H.Sacrament van de Biecht hebben ingesteld? Omdat wij nooit zondigen? (Zie daarvoor de instelling van dit H.Sacrament in het H.Evangelie naar Johannes hoofdstuk 20 vers 20-23) In de openbaringen aan zuster Faustina spreekt Jesus van de "Rechterstoel van Barmhartigheid" waar de grootste wonderen gebeuren. 
 
Ik noem het de Grote Gave van Gods Liefde die de Heer aan ons gegeven heeft.