zaterdag 28 september 2024

Petrusbroederschap koopt nieuw kerkgebouw

Ik wist werkelijk niet wat ik las: Petrusbroederschap koopt een nieuw kerkgebouw in de plaats Lobith in Nederland. Eerlijk gezegd hoop ik dat er meer kerkgebouwen - die nu op de nominatie staan om afgestoten of gesloopt te worden - aan Petrusbroederschap zullen worden toegekend. Er moet maar eens een einde komen aan het voortdurend in de hoek plaatsen van de Heilige Liturgie in de Buitengewone Vorm alsof we hier met een tegenstander van doen hebben. Er is namelijk steeds meer vraag naar, en ik merk vooral onder jonge mensen dat die vraag groot is.  

Verheugend is ook dat de paus aan Petrusbroederschap in een eerder stadium, de viering van de H.Sacramenten in de Buitengewone Vorm heeft toevertrouwd, inclusief het Brevier. Dus ik denk dat dit verder geen echte problemen zal opleveren. Overigens weet ik niet wat onze Vijand nog in petto heeft, want die gaat nu werkelijk als een razende tekeer om het Heilige uit de Liturgie gebroken te krijgen. Maar het gebed is een machtig wapen tegen dit kwaad. Dus iedereen is bij deze van harte uitgenodigd zijn of haar gebed daarvoor op te dragen.

Het artikel over deze nieuwe aanwinst vindt men hier.

Post Scriptum: Aanstaande zondag, 29 september, is In Dedicatione S. Michaëlis Archangeli, waarbij de teksten in de H.Liturgie betrekking hebben op de gedachtenis van de wijding van de Basiliek van de Heilige Aartsengel Michael aan de Via Salaria en die wij vinden op de kalender in de Buitengewone Vorm. Bidden wij tot onze machtige engelen en de Heilige Aartsengel Michael dat wij onder bescherming mogen staan. Hieronder een deel van het gebed van Paus Leo XIII.

Heilige Aartsengel Michael, verdedig ons in de strijd,
Wees onze bescherming tegen de boosheid en de listen van de Duivel.
Wij smeken ootmoedig, dat God hem zijn macht doe gevoelen,
En gij Vorst van de Hemelse Legerscharen, drijf Satan en de andere boze geesten, die tot verderf van de zielen over de wereld rondgaan, door de Goddelijke kracht in de hel terug, Amen.