vrijdag 26 april 2024

De voorspelling die (weer) niet uitkwam

Ja hoor, het is weer zo laat. De 'profeten' voorspelden de ondergang van de wereld op 24 april 2024 j.l. (had u er al iets van gemerkt?) en iedereen die erin geloofde zat op de Heer te wachten bij zijn terugkomst. Maar alles wat er gebeurde.....er gebeurde dus helemaal niets. Natuurlijk weten wij dat zulke voorspellingen nooit zullen uitkomen, aangezien de Wederkomst van Christus alleen bij God bekend is en bij niemand anders. De Heilige Apostel Paulus waarschuwt daarvoor in zijn eerste brief aan de Christenen van Tessalonica in hoofdstuk vijf. Daar staat duidelijk aangegeven dat het geen zin heeft om over de Wederkomst te praten. In de oude PC-vertaling staat het volgende:
 
Maar over tijden en stonden, broeders, behoeft u niet te worden geschreven. Want zelf weet gij goed, dat de Dag des Heren komt als een dief in de nacht. (1 Tess. 5).
 
Ook in de tweede brief aan de Christenen van Tessalonica lezen we iets soortgelijks in hoofdstuk twee, waarin Paulus duidelijk maakt dat de Wederkomst van Christus niet nabij is. Paulus geeft in datzelfde hoofdstuk aan dat er eerst een aantal dingen moeten gebeuren voordat de Wederkomst een feit is. Deze zijn: massale afval van het geloof en het optreden van de antichrist. Dat moet dus eerst gebeuren voordat de Wederkomst een feit zal zijn. Maar wanneer precies....dat weet niemand hier op aarde.
 
Voor de Christen is het daarom beter om een heilig leven te leiden en zonen van het licht te zijn (zie daarvoor 1Tess.5;1 en verder). Paulus zegt daarover dat we ons best moeten doen om ons te onthouden van "iedere vorm van kwaad". Dat is onze enige garantie om bij de Wederkomst van Christus door Hem te worden opgenomen in de Hemel. Maar het is volstrekt zinloos de verhalen van deze Wederkomst profeten serieus te nemen. Alle data die de afgelopen eeuwen zijn 'geprofeteerd' over de Wederkomst zijn tot nu toe waardeloos gebleken.