vrijdag 15 maart 2024

Het Heilig Misoffer

Wie de Heilige Mis in de Buitengewone Vorm van de Romeinse Liturgie wil volgen kan daarvoor het missaal "Het Heilig Misoffer" gebruiken (zie foto links). Nu zijn er verschillende organisaties geweest die het hebben verkocht, maar die zijn naar verloop van tijd mee opgehouden. Zo kon je het missaal aanschaffen via boekhandel Colomba en via een bekende Nederlandse religieuze orde. Maar die laatste is er inmiddels ook mee opgehouden. Dit alles resulteerde in een zoekactie op het internet.

Gelukkig zijn deze missaals bij de Nationale Raad voor de Liturgie in Nederland te verkrijgen, dus ik neem aan wie geïnteresseerd is in de voor-Conciliaire Liturgie nu bij de NRL kan aankloppen. Nu zullen mensen zeggen: waarom ga je daar nu naar op zoek? De reden is dat Vaticanum II gezegd heeft dat het Latijn in de ritussen bewaard moet blijven. Bovendien zijn de besluiten van het Concilie van Trente nog steeds geldig, dus ook de Liturgie, die wij nu de Buitengewone Vorm van de Romeinse Liturgie noemen.
 
In het missaal staan de onveranderlijke gebeden volgens het Missale Romanum van de H. Paus Johannes XXIII.
 
Wie dus de Heilige Mis in de Buitengewone Vorm een warm hart toedraagt, kan het missaaltje via deze link bestellen. Warm aanbevolen!