vrijdag 29 maart 2024

Goed nieuws tijdens deze Paasdagen!

Door nogal vervelende omstandigheden was ik niet in staat om dit blog bij te houden gedurende de Goede Week. Hierdoor zijn Witte Donderdag en Goede Vrijdag erbij ingeschoten. Gelukkig is de crisis voorbij en kan ik mij tot de geïnteresseerde lezer richten en een mooie update aan u doorgeven. 
 
Vandaag, op Goede Vrijdag, lees ik namelijk dat er veel mensen zullen toetreden tot de Katholieke Kerk. Zo zal in het Bisdom Lansing in Michigan (VS) 650 mensen katholiek gedoopt worden. 
In Frankrijk zal morgen in de Paasnacht maar liefst 7.135 mensen worden gedoopt en 5% daarvan is moslim. Zij zullen allen het Katholiek H.Doopsel ontvangen. Deze informatie zult u niet zo makkelijk in de kranten vinden, maar is afkomstig van de Franse Bisschoppen.

En zo zullen er dan vele duizenden nieuwe gelovigen kunnen worden verwelkomt in de wereld. Dat zijn toch wel andere cijfers die wij in Nederland en Duitsland gewend zijn te zien. Dan hebben we het nog niet over de jarenlange ondermijnende artikelen in de kranten en ook de TV die ons wilden wijs maken dat het met de Kerk zogenaamd snel gedaan was. Vooral in Nederland werden we via de staatsmedia niet zelden getrakteerd op dalende cijfers en dat de Kerk "zieltjes aan het verliezen was" (de letterlijke woorden van een NOS-journaal lezeres jaren terug!).

Laten wij ons dus niets wijs maken en ook eens naar de goede cijfers kijken van de verschillende bisschoppenconferenties in de wereld! De Heer zal nog steeds mensen blijven roepen in zijn Kerk, dat is zeker.
 
Met dit hoopvol besluit eindig ik en wens u allen alvast een Zalig en Gezegend Pasen toe!