zondag 19 november 2023

Strickland verwijderd wegens Custodes Traditionis

Wat ik al vermoedde, blijkt dus inderdaad waar te zijn. Bisschop Joseph E. Strickland is verwijderd wegens het feit dat hij Custodes Traditionis in zijn bisdom niet heeft geïmplementeerd. Dat is op zijn zachtst gezegd opmerkelijk, aangezien in het bisdom Tyler maar een paar Latijnse Missen worden opgedragen, die - volgens de bisschop - tot de nok toe gevuld zijn. Ook opmerkelijk is dat er maar EEN parochie is van Sint Petrus broederschap, die overigens van de H.Stoel officieel toestemming heeft gekregen de Latijnse Missen en het Brevier in de Buitengewone Vorm te gebruiken(!). Hoe kan de toestemming van Sint Petrus broederschap door de H.Stoel worden gebruikt om een Bisschop af te zetten? Dit is de grote vraag die nu bij mij opkomt.
 
Er zijn meer zaken boven water gekomen die meer in volledigheid op de site LifeSiteNews zijn gepubliceerd. Twee zaken zijn ronduit opvallend: de verwijdering van Strickland wegens Custodes Traditionis en het feit dat hij de heterodoxe Synode van de Synodaliteit niet wilde steunen. Ook werd Strickland door Kardinaal Pierre te kennen gegeven dat Bisschop Strickland zich niet zo moest bezig houden met het Depositum Fidei. Ja, dan beginnen toch je ogen wat te knipperen! Een Bisschop die zich niet mag bezighouden met de Geloofsschat en de verkondiging daarvan?! Hoe gekker kan het nog worden in de RK?! Begrijp ik dat goed? De opdracht van Christus aan de Apostelen om te zwijgen over het Geloof?....Dan beginnen toch de vullingen uit je kiezen te vallen! En wat erger is: Strickland stelt vast dat Bisschoppen die verwikkeld zijn in de seksueel misbruikaffaire (waaronder de zaak McCarrick) nog steeds in functie zijn. En dat terwijl de zaak McCarrick niet volledig is opgelost!
 
Wat Custodes Traditionis betreft in samenhang met de andere feiten, is het raadzaam voor de priesters en de Bisschoppen in de Wereldkerk uiterst voorzichtig te manoeuvreren onder dit Pontificaat van Fransiscus. Immers EEN verkeerde zet, kan al leiden tot een Apostolische Visitatie en ontslag zoals bij Bisschop Strickland gebeurd is. Er is een ordinaire vervolging gaande van de gelovigen die het volledige Depostium Fidei onderschrijven en die de Buitengewone Vorm van de Romeinse Liturgie zijn toegedaan. We zullen daarom maar de wijk moeten nemen naar de woestijn buiten het bereik van de Slang. Een andere oplossing is niet denkbaar.
 
Intussen kunnen we maar beter bidden voor de komst van een nieuwe Paus die grondig orde op zaken gaat stellen, de valse broeders en verraders uit de Kerk gaat werpen en aan deze idiote vervolging van traditionele Katholieken een einde gaat maken.
 
Post Scriptum: Een Bisschop verwijderen, omdat hij een katholieke Bisschop is? Het is gewoon ongehoord wat je tegenwoordig in de RK-Kerk tegenkomt. Het ziet er nu ook naar uit dat Bisschop Mutsaerts inderdaad gelijk krijgt als hij op zijn weblog stelt: "Het heeft er alle schijn van dat er geen gegronde redenen zijn." Bisschoppen worden dus verwijderd omdat zij de Katholieke Leer verkondigen zoals Joseph Strickland gedaan heeft. Hoe krom kan men het nog in Rome maken? Men zocht naar de bekende "stok om de hond te kunnen slaan". Een andere conclusie is niet mogelijk denk ik.