dinsdag 28 november 2023

Opnieuw Traditionele Bisschop verwijderd

Na de afzetting van Bisschop Joseph Strickland werd binnen 10 dagen een tweede traditionele Bisschop door de paus afgezet. De H.Stoel benoemde een coadjutor voor het bisdom Fréjus-Toulon die de diocesane bisschop Dominique Rey zal opvolgen.
De procedure is een typische zet door paus Fransiscus: eerst volgt (weer natuurlijk) een Apostolische Visitatie (suggererend dat er wel iets heel ernstigs aan de hand zou zijn), vervolgens volgt een aanval vanuit Rome zelf door de geestelijke de laan uit te sturen. En dat is nu bij Bisschop Dominique Rey van Fréjus-Toulon ook gebeurd.

Bisschop Rey, die benoemd was door paus Benedictus XVI, bevorderde het pastoraat, steunde de bewegingen voor het recht op leven en nam deel aan de Mars voor het Leven in Parijs. Hij stond ook dicht bij de beweging La Manif pour tous. Bisschop Rey promootte de Traditionele Ritus en erkende de innerlijke eenheid tussen Evangelisatie en Liturgie. Hij steunde ook de oprichting van traditionele gemeenschappen, zoals de Benedictijnen van de Onbevlekte en de Fradernidad St.José Custodio in zijn bisdom. Het was Bisschop Rey die de voorwaarden schiep voor de priesters van het Priesterbroederschap St.Pius X zodat in elke kerk van zijn bisdom het Sacrament van het Huwelijk kon worden voltrokken. Terwijl de roepingen in de andere bisdommen aan het instorten was, liep het seminarie in Fréjus-Toulon intussen vol. Fréjus-Toulon was het bisdom dat de meeste roepingen tot het priesterschap kende.  
 
Maar blijkbaar leefden ze in dat bisdom verkeerd, de Kerk moest immers worden gemoderniseerd en nu zijn ze op de goede weg. Niet van vijanden van het geloof kwam de aanval, maar van paus Fransiscus zelf. In februari 2023 stuurde de H.Stoel een Apostolische Visitator naar het bisdom. De volgende stap vond op 21 november dit jaar plaats waarbij Bisschop Rey plotseling uit zijn ambt werd verwijderd en er een coadjutor werd benoemd. Bisschop Rey werd op dezelfde schandalige manier behandeld en het diocees uitgegooid zoals is gebeurd met Bisschop Joseph Strickland van Tyler in Texas.

Er is op dit moment een oorlog gaande in de Kerk, een oorlog tegen de Waarheid die Christus is, een oorlog tegen Traditionele bisschoppen, een oorlog tegen de Traditie, de Traditionele Liturgie en wie weet, breekt er straks ook een oorlog uit tegen de Traditionele gelovigen zelf, want dat is wel de verwachting. Men pakt eerst de top aan, en de onderkant volgt vanzelf. De Traditionele gelovigen laten weten bereid te zijn de strijd aan te gaan: er wordt immers een strijd tegen Christus gevoerd en ook die strijd zullen de vijanden verliezen.