maandag 13 november 2023

Bisschop Strickland reageert op zijn ontslag

Bisschop Strickland, die kortgeleden op bruuske wijze onterecht werd ontslagen door de H.Stoel, heeft in een interview met LifeSiteNews gezegd dat hij de schuld van zijn verwijdering niet volledig bij paus Fransiscus legt omdat er veel krachten op hem inwerken en hem beïnvloeden om dit soort beslissingen te nemen. 

Bisschop Strickland heeft gezegd dat hij gelooft dat hij is verwijderd omdat hij 'enkele van de machten heeft bedreigd die met de waarheid van het Evangelie te maken heeft'. In een exclusief interview met LifeSiteNews enkele uren na zijn verwijdering, zei Strickland: "Als je wilt dat de waarheid van het Evangelie verandert, dan ben ik een probleem". 
 
Toen Strickland werd gevraagd waarom hij uit zijn functie als Bisschop werd gezet antwoordde hij: "het enige antwoord dat ik daarop heb, is dat krachten in de Kerk op dit moment de waarheid van het Evangelie niet willen. Ze willen dat het verandert. Ze willen dat het genegeerd wordt. Ze willen zich ontdoen van de waarheid die op glorieuze wijze niet zal verdwijnen."

Omdat Strickland niet de volledige schuld bij paus Fransiscus legt, moeten we volgens Strickland juist bidden voor de paus. Strickland zegt verder: "Maar we moeten erkennen dat er enorme krachten aan het werk zijn in de wereld. De Heilige Paulus herinnert ons eraan, dat onze strijd niet gericht is tegen mensen van vlees en bloed, maar we vechten tegen de machten van het Kwaad. En het Kwaad wil de Waarheid van Jesus Christus niet." zo zei hij. Strickland beschuldigt sommigen in de Kerk ervan "belangrijke delen van de H.Schrift te willen verwijderen en zeggen: 'Oh, dat hebben we verkeerd begrepen', of 'we gaan het gewoon negeren'." Strickland benadrukte hoe het dan komt dat de Heiligen in een 2000 jarige geschiedenis van de Kerk die belangrijke delen van de H.Schrift niet verkeerd hebben begrepen. 

De afgezette Bisschop benadrukte ook dat zijn bisdom veel priesterroepingen kent en dat het bisdom financieel sterk is. 

Deels vertaald uit LifeSiteNews.
 
Post Scriptum1. De middeleeuwse Abdis Hildegard von Bingen heeft alle innovators in de Kerk gewaarschuwd dat zij zonder uitzondering onder het Oordeel zullen vallen. En dat geldt dus ook voor innovators die de H.Schrift, de Waarheid die Christus is willen veranderen. De bedoeling van al die veranderingen is dat de Waarheid die Christus is wordt bedolven en dat de leugen zal triomferen. Wie was ook al weer de Aartsleugenaar?  
 
Post Scriptum 2. Op de weblog van Bisschop Mutsaerts  staat het volgende: "Er heeft een visitatie plaatsgevonden en naar aanleiding daarvan werd Strickland gevraagd om ontslag te nemen. Dat deed hij niet. De herder wilde zijn kudde niet in de steek laten. Concrete beschuldigingen zijn niet geuit. Strickland heeft niet eens de kans gekregen om gehoord te worden. Dat doet paus Franciscus wel vaker: hij ondertekent zelf het besluit. Aangezien de paus de hoogste instantie is, is beroep of verweer niet mogelijk. Een canonieke procedure zou op zijn plaats zijn. Het is bijzonder ongebruikelijk dat je een canonieke procedure ontnomen wordt. Het zijn methoden die we kunnen verwachten in Noord Korea, of Rome ten tijde van Nero. Het heeft er alle schijn van dat er geen gegronde redenen zijn." 
 
Post Scriptum 3. Ook het zich 'Katholiek' noemende Nieuwsblad heeft over het ontslag bericht, maar daar wordt de bisschop van slachtoffer tot een dader gemaakt alsof er wel goede redenen waren om Strickland te ontslaan. Maar bij het KN weten ze kennelijk niet meer wat goede journalistiek is: hoe kun je iemand beschuldigen als de feiten over zijn ontslag niet eens officieel bekend gemaakt zijn? Het stuk is duidelijk bedoeld om op de man te spelen en Bisschop Strickland zwart te maken. Nog een reden om het KN als krant volledig links te laten liggen.