zaterdag 7 mei 2022

Moederdag - Mei maand Maria maand

Ja, ik zet expres even het woord Moederdag en de Mei-maand (Maria-maand) graag bij elkaar. Wij eren morgen op 8 mei 2022 onze lieve en zorgzame moeders, we geven haar cadeautjes, gelukskaartjes en onze goede wensen. Maar laten wij onze lieve Moeder Maria niet vergeten, die zoveel heeft moeten uitstaan om onze verlossing mogelijk te maken. 

Laten wij niet vergeten, dat als Maria nooit geboren was, wij allen  verloren waren geweest. Dankzij Onze Lieve Vrouw, is Jesus immers in de wereld en onze geschiedenis gekomen en daardoor is onze redding ook mogelijk geworden. Dat laatste wordt door Protestanten niet altijd goed aangevoeld. Het ultieme bewijs dat onze redding kwam door een Vrouw, ligt daar kennlijk niet zo lekker. Waarom weet ik ook niet. Het was immers Eva die inging op de raadgeving van de Oude Slang en door haar gedrag haar man Adam wist mee te sleuren. Door de Nieuwe Eva, de Heilige Maagd Maria, is onze verlossing van de dood mogelijk geworden. Laten wij dat dus nooit vergeten. Door Maria naar Jesus, zegt men wel eens.

Om onze Lieve Vrouw te eren, zouden wij in deze Maria-maand wat vaker, of elke dag het Rozenhoedje kunnen bidden, de H.Mis kunnen bezoeken, of bloemen brengen naar Onze Lieve Vrouw in een wegkapel bijvoorbeeld. Voor wie dat niet zo gewend is de Rozenkrans te bidden, kan ook elke dag een tientje van de Rozenkrans bidden. En dit ter ere van Maria, de Moeder van God. Laten wij daarom niet alleen onze aardse moeders eren, maar ook onze Hemelse Moeder, die voortdurend voor ons ten beste spreekt in het Paradijs van God. 

Ik wens u allen - en speciaal onze moeders - een heel fijn Moederdag toe.