maandag 21 februari 2022

Paus maakt uitzondering voor Petrus Broederschap

Paus Franciscus heeft op 4 februari 2022 twee leden van de Priesterbroederschap Sint Petrus in persoonlijke audiëntie ontvangen. Het betrof Vader Benoît Paul Joseph, de superieur van het district Frankrijk en Vader Vincent Ribeton, Rector van de Sint Petrus Broederschap Seminarie in Wigratzbad. De Paus heeft voor de Broederschap van Sint Petrus een uitzondering gemaakt voor de Motu Proprio Traditionis Custodes, waarin het gebruik van de Sacramenten in de Buitengewone Vorm van de Romeinse Ritus sterk werd beperkt. De gevolgen van dit besluit waren er niet minder om: wereldwijde protesten van de hogere geestelijkheid, waaronder bisschoppen, maar ook priesters en gelovigen vulden de social media, de blogs en de overige media.

Dat betekent dus dat de Sint Petrus Broederschap toestemming krijgt om de H.Mis in de Buitengewone Vorm te vieren, maar ook krijgt ze toestemming de andere boeken te gebruiken. Tevens is het gebruik van het Romeinse Brevier voor hen toegestaan. De boeken die gebruikt mogen worden door de Petrus Broederschap zijn: het Altaar Missaal 1962,  het Pontificale, het Rituale en het Romeins Brevier.

Als dank heeft de Broederschap besloten iedereen op te roepen de H.Mis in de Buitengewone Vorm van de Romeinse Liturgie te vieren of in gebed aan te sluiten op Dinsdag 22 februari 2022, het feest van Sint Petrus Stoel. Laten wij daarom God danken dat Hij onze gebeden en ons lijden heeft willen verhoren.

De link naar het artikel van Sint Petrus Broederschap vindt u hier.

DEO GRATIAS!