dinsdag 25 januari 2022

Feest van de bekering van de H.Paulus

Op het Feest van de Bekering van de Heilige Paulus, die eerst geloofsvervolger was, maar door een Hemelse Openbaring een geloofsverkondiger werd, viel het mij vandaag op hoeveel van die geloofsvervolgers zich binnen de Katholieke Kerk hadden ingenesteld. Vanuit Rome en vanuit de periferie worden wij Christenen, die de Traditionele H.Mis en de H.Sacramenten in de Buitengewone Vorm vieren (en willen vieren) voortdurend vervolgd door personen die bij voortduur ons publiekelijk stenigen, geselen en ons overladen met smaad en laster. De Heer had het al in het Heilige Evangelie aangekondigd dat dit zou gaan gebeuren in de Zaligsprekingen. Wie immers vervolgd wordt omwille van de gerechtigheid, wordt een groot loon in de Hemel toebedeeld. In feite spreken we van Witte Martelaren, die hun bloed niet vergieten voor het geloof, maar toch door God tot de Martelaren gerekend zullen gaan worden.

Uit liefde voor deze geloofsvervolgers die ons via de Social Media voortdurend kwaadaardig belasteren, wil ik, net als de Heilige Apostel Paulus, graag alle vernederingen, smaad, laster, kruisigingen, doornenkroningen en geselslagen verduren, en dit voor de bekering van álle geloofsvervolgers en speciaal voor hen die ons nu via de Liturgie en de H.Sacramenten vervolgen. Het Kruis is immers het onverwoestbaar teken dat niet liegt en ons zalig zal maken door het Offer van Christus. 

Daarom raad ik iedereen aan die vandaag nog de H.Rozenkrans bidt, deze op te dragen voor de bekering van alle geloofsvervolgers, waar ze ook zitten en wie het ook moge zijn. Het Kruis zal onze verlossing en kracht zijn. Moge de Heilige Maagd Maria met haar machtige Voorspraak de Heer vragen voor de bekering van zovele Saulussen die buiten en nu binnen de Katholieke Kerk zijn binnengedrongen.

Epistel: Handelingen 9;1-22.
Evangelie: Matteus 19;27-29
Liturgische kleur: Wit.