woensdag 29 december 2021

Aartsbisschoppelijke ketterijen

Het lijkt wel of tegenwoordig een tsunami van ketterijen de Kerk overspoelt, althans zo begint het toch wel te lijken. In Duitsland beweerde Aartsbisschop Robert Zöllitsch dat Jesus' Kruisdood als Offer niet langer houdbaar was. Je denkt dan snel dat dit maar een geïsoleerd geval van ketterij betreft in de RK-Kerk, maar nee: nu is het de beurt aan een Zuid-Amerikaanse Aartsbisschop die maar liefst drie geloofspunten ontkent en ook de weg naar de ketterij lijkt te hebben ingeslagen. 

Het betreft hier Aartsbisschop Carlos Castillo Mattasoglio van Lima (foto) die onlangs vlak voor Kerstmis uitspraken deed die de Hemel al op zijn grondvesten deed schudden. De Aartsbisschop beweerde namelijk dat Jesus zich niet offerde aan het kruis, en dat Onze Heer Jesus Christus maar een leek was en dus geen priester. 

Het is een geloofspunt dat Onze Heer Jesus Christus hogepriester is (en dus geen leek). Er zijn twee verschillende geloofspunten die zeggen dat Christus zichzelf Offerde aan het Kruis, waardoor er verzoening mogelijk was tussen God en de mens. Geloofspunten dus, die door de Aartsbisschop van Lima ontkend worden.
Je vraagt je af hoe bont je het kan maken door de gelovigen zó te misleiden door Katholieke dogma's publiekelijk te ontkennen? Als je niet meer gelooft, neem dan een moedig besluit en verlaat dan de Katholieke Kerk! Maar nee, dat doet men niet. In die tussentijd verkondigt men wel allerlei soorten nonsens. Werd dit gedaan in de hoop om de gelovigen in de val mee te sleuren soms? 

Als ik de Aartsbisschop van Lima was, dan zou ik hem dringend doch beleefd willen verzoeken zo snel als mogelijk de eer aan zichzelf te houden, of in een klooster voor vele jaren boete te gaan doen. In de RK zitten we namelijk niet te wachten op dit soort "geloofsverkondigers".