maandag 1 maart 2021

NRC is eerder een krant voor Apostaten

Tijdens een zoektochtje op het internet stuitte ik toevallig op een artikel van een Nederlands dagblad (het NRC) over ons Katholiek geloof. Nou, als je al het geluk hebt dat een Nederlands dagblad dáárover schrijft, dan moet je al voor twee keer gewaarschuwd zijn. En inderdaad: de dogma's en de seksuele moraal van de Kerk (in dit geval natuurlijk weer de afwijzing van homoseksualiteit door de Kerk) die onder vuur komen te liggen. Je kunt je afvragen hoe lang je nog in de pen moet klimmen om mensen uit te leggen dat iets wat slecht is, nooit zomaar goed kan worden. Stel je voor dat een of andere krant op een gegeven moment schrijft: "oorlogsmisdaden waren vroeger slecht, maar nu niet meer". Als je zoiets zou lezen, dan krijg je toch de neiging om je vinger naar je voorhoofd te brengen? Soms vraag ik mij af of de huidige kranten niet bedoeld zijn om ons Katholiek geloof te komen vervolgen met deze waardeloze artikelen. En natuurlijk heeft de NRC moeite met die dogma's in de Kerk. Nou, dat begrijp ik al helemaal niet: zelf heb ik daar helemaal geen moeite mee!

Ja, jammer voor jullie NRC, maar de Mariale dogma's gaan al terug naar de tijd van de eerste Concilies in de geschiedenis van de Katholieke Kerk en dit is altijd wat al in de Kerk is geloofd. En dat homoseksualiteit (als daad) is veroordeeld, gaat zelfs nog verder terug dan het Nieuwe Testament. Je hoeft maar te wijzen op de verwoesting van Sodom en Gomorrah met de omliggende steden in het Oude Testament in het boek Genesis. En dat het NRC zoveel moeite heeft met contraceptie, dan moeten ze bij het NRC maar eens voor de lol de Kerkvaders, zoals Aurelius Augustinus daarover lezen, want in zijn tijd werd contraceptie (in de toenmalige vorm) al veroordeeld. Die veroordeling begint dus echt niet tijdens onze huidige tijd met een Pauselijk schrijven zoals Paus Paulus VI deed met Humanae Vitae! Je kunt je zelf al afvragen of ze überhaupt wel Humanae Vitae hebben gelezen bij het NRC. Maar daarover hoef je al niet meer te twijfelen tegenwoordig!

De Nederlandse dagbladen schromen er niet voor om zichzelf 'kwaliteitskranten' te noemen. Maar een eenvoudig verhaal over het Katholiek Geloof kunnen ze niet eens goed op het papier krijgen! Duidelijk geen krant waar een trouwe Katholiek een abonnement moet gaan afsluiten. Wat mij betreft mogen ze het devies: Lux et Libertas zodanig veranderen dat de naam Nox (duisternis) in voorkomt. Dat lijkt mij veel eerlijker.