zondag 27 december 2020

Feest van de Heilige Onnozele Kinderen

Op 28 december vieren wij het feest van de H.Onnozele kinderen die onschuldig zijn vermoord door Koning Herodes omwille van de pasgeboren Koning der Joden. Er zijn niet veel bronnen over deze kindermoord opgetekend in de geschiedenis, maar opvallend is dat niet alleen de Apostel Matteüs melding maakte over deze moord, maar ook Anna Katharina Emmerich in de privé-openbaringen van het boek Lijden, Dood en Verrijzenis van Onze Heer Jesus Christus. In het Nederlandstalig brevier worden deze Joodse kinderen beschreven als door God voorbestemd, om door hun dood te getuigen van de in Bethlehem geboren Messias. Door dit Doopsel van het Bloed zijn ze gerechtvaardigd en verheerlijkt door het mysterie van Hem, die gekomen is om zijn leven te geven voor velen. 

Koning Herodes mag dan allang zijn overleden, helaas is kindermoord - die op industriële wijze wordt uitgevoerd - aan de orde van de dag en liggen de wapens van Herodes nog steeds voor het grijpen. We hoeven maar aan de moordklinieken te denken die in de eufemistische wandelgangen van de pro-choice beweging: 'abortusklinieken' worden genoemd, en waar dagelijks in de wereld kinderen op een gruwelijke manier worden omgebracht. Dit wordt dan o.a. gedaan met moord-methodes die regelrecht geplaatst kunnen worden onder barbarij en bestialiteit. De veiligste plaats voor een kind (de moederschoot) om op te groeien wordt dan door deze moordenaars omgevormd tot een ordinaire martelkamer waar alle moraliteit en mensenrechten - met kind en al - door de goot worden gespoeld. Het Westen dat altijd zó prat gaat op zijn 'mensenrechten' zou eens moeten leren om die mensenrechten op iedereen toe te passen, en niet zoals nu gebeurt voor slechts de helft. Het is dan ook logisch dat er in Christelijke kringen wordt gesproken over "Westers huichelachtig" gedrag. 

Daarom moeten alle Christenen de Rozenkrans bidden dat dit bloedbad in onze tijd een einde mag nemen. Laten we daarom het goede voornemen maken door de Rozenkrans ter hand te nemen in het nieuwe jaar en bidden wij voor de bekering van de moordenaars en het zieleheil van hun slachtoffers.

eerste lezing 1 Joh.1,5‑2,2  
tussenzang ps.124,2‑5.7‑8  
evangelie Mt.2,13‑18 
Kleur: Rood. Jaar: B.