dinsdag 20 oktober 2020

Media moet stoppen met belaging Koning

Zeker in de afgelopen laatste 30 jaar werd de Katholieke Kerk in Nederland bij voortduur belaagd door de pers en door pressiegroepen die zich voordeden als 'Katholiek', maar in de praxis het tegendeel deden dan wat met de mond werd beleden. Hele krantenartikelen, compleet met leugenachtige complottheorieën (het aftreden van Mgr. Ph. Bär uit Rotterdam bijvoorbeeld in 1993) en de regelrechte leugens die geventileerd werden via de televisie, zijn daar een afschrikwekkend voorbeeld van. Vooral in 1985 was het hek van de dam waarbij de media een zeer discutabele rol speelde in het verslaggeven van het verhaal van 'loyale katholieken', maar in feite hand- en spandiensten verrichten voor figuren, die het overtreden van de Nederlandse Strafwet tot een kunst hadden verheven. Er verschenen posters in de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam met de oproep om de Paus (Johannes Paulus II) te vermoorden bij zijn bezoek aan Nederland, maar er werden ook daadwerkelijke aanslagen gepleegd, zoals het gebouw waar het Pauscomité was gevestigd. Terroristen van Nederlandse bodem braken in en vernielden vervolgens het interieur voor tienduizend gulden. Wekelijks werd via de televisieomroep het bezoek van de Paus aan Nederland belachelijk gemaakt. En dan heb ik het nog niet over de bedreigingen, de smaad, de beledigingen, de spotternijen en de godslastering die over de Kerk werd heen gegooid.

Maar het zelfde kan je nu ook zeggen over de Koninklijke familie in Nederland die bij voortduur wordt gevolgd (zeg maar vervolgd) door journalisten, en waarvan tenminste één bron het Regeringsvliegtuig op luchthaven Schiphol in de gaten hield. Na het afkondigen van de Coronamaatregelen in Nederland, ging de Koninklijke familie op vakantie. Maar drie uur later was dit bij de journaille al bekend, en die sloegen vervolgens 'alarm'. De media rook een mooi verhaal, en de Koning met zijn familie werd vervolgens professioneel van hun vakantie beroofd door het in de krant te melden. 

Ik kan mij voorstellen dat Koning Willem Alexander zich behoorlijk rot heeft gevoeld bij terugkeer, want het is niet de eerste keer in zijn leven dat hij last kreeg met op jacht-zijnde-journalisten die stiekem met een telelens in de struiken verstopt 'de plaat van de eeuw' probeerden te schieten. Ik kan mij dus heel goed voorstellen dat onze Koning zich mogelijk belaagd voelt door deze opdringerige pers die elke beweging van zijn familie probeert te volgen. Soms krijg je het idee dat de leden van het Koningshuis niet in een glazen huis, maar in een kristallen huis moeten verblijven. Eén enkele verkeerde beweging, en het kristallen huisje wordt aan diggelen geslagen. 

Ik zou de pers willen verzoeken hiermee op te houden. Laat die mensen eens met rust!