zaterdag 25 juli 2020

Indianenverhalen over ons Geloof

In de jaren 60 ontvingen veel kinderen onderwijs in Nederland. Je had scholen op religieuze grondslag en je had ook de staatsscholen, waar het volgens insiders natuurlijk vele malen beter was. De staatsscholen waren zodanig opgesteld dat jongens en meisjes ongedeeld naar de openbare school gingen. 
Je hoefde geen profeet te zijn om in te zien dat dit soort ongedeeldheid tot bekende irritaties ging lijden. De ontluikende seksualiteit stond voor beide kanten borg voor dit soort irritaties. Maar afgezien daarvan,  de jeugd werd - niet zonder opzet - in totale duisternis gehouden, want het Licht was natuurlijk gevaarlijk. En als er al over het Licht werd gesproken, dan verschenen de indianenverhalen over het geloof, zoals: "hoe die arme Luther bij de Paus binnenkwam, terwijl de Paus zich zat vol te schranzen met voedsel", en meer van dit soort zelfbedachte ongein. Als jongere wist je niets van het Geloof op de staatsschool, want dat werd ook zorgvuldig door het systeem en de onderwijsgevenden onder het 'karpet' geveegd. Stel je voor dat je je leven betert en Christen wordt. Neen, dat kan natuurlijk niet! Je moest immers geloven in het socialisme. Dat had de toekomst hoor (kuch)!

Maar gelukkig was daar het internet om een aantal dingen recht te zetten. Niet alleen werden de indianenverhalen ontkracht, helaas verschenen ook nieuwe indianenverhalen, zoals de leugens die nu worden verspreid over de Heilige Junípero Serra (zie foto) die de oorspronkelijke bewoners in Amerika heeft bekeerd tot het Katholiek Geloof. De standbeelden van deze heilige worden met de dag wel ergens aangevallen door extreem linkse activisten of weggehaald door de plaatselijke overheid. Liefst worden deze beelden stiekem in de nacht verwijderd, want O wee, als de gelovigen daar achter komen! Natuurlijk komen die daar achter en leggen alles vast met hun mobile telefoon. Maar erger is, dat een heilige wordt beschuldigd van genocide, waar hij niets mee te maken had. En zo wordt in een acte van totale blasfemie een heilige neergehaald. Christus zei het al: "Als ze Mij vervolgden, zullen zij ook u vervolgen."

Is het niet het onderwijs dat indianenverhalen aan het verspreiden was, thans komt dit door een gebrek aan onderwijs waar vooral linkse mensen last van blijken te hebben. En dit gaat dan op speciaal voor het vak Geschiedenis en de Kerk, die bij hen totaal niet bekend is of men neemt de leugens aan die door links en andere mindere illustere figuren worden verspreid. Maar het spreekwoord: "al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel" gaat ook hier zeker op. We hoeven daarvoor niets te doen, want de waarheid heeft geen advocaat nodig om te bewijzen dat ze waar is.