vrijdag 8 mei 2020

Oud-Vrijmetselaar waarschuwt voor Vrijmetselarij

Serge Abad Gallardo
In zijn jeugd sloot Serge Abad Gallardo zich aan bij de Vrijmetselarij met de overtuiging dat hij kon bijdragen aan een betere wereld. Hij keerde 24 jaar later naar Christus, ervan overtuigd dat hij de verkeerde zaak had gediend en vooral de verkeerde Meester.

Gallardo, een architect en een voormalige hoge Franse territoriale regeringsfunctionaris, was een meester en lid van de hoge gelederen van de mondiale vrijmetselaarsorde Le Droit Humain, die hij in 2012 verliet na een plotselinge bekering in het Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes.

Sindsdien heeft Gallardo zijn tijd besteed aan het delen van zijn lange ervaring binnen de Vrijmetselarij, waarbij hij mensen informeerde over de mechanismen en mogelijke gevaren van een dergelijke instelling door middel van regelmatige conferenties in heel Frankrijk.

Om zijn boodschap over de vrijmetselarij te helpen verspreiden, heeft hij ook een aantal boeken geschreven, waaronder Je servais Lucifer sans le savoir ('Ik diende Lucifer zonder het te weten', Pierre Téqui , 2016) en La Franc-maçonnerie démasquée ('Exposing Freemasonry', Good News, 2017).

Gallardo vertelt over zijn bekering en als eerste stap daartoe besloot hij naar de Kerk te gaan waar een beeltenis van de H.Theresia van Lisieux stond uitgesteld in de kathedraal van Narbonne. Hij besloot op een dag die kathedraal te bezoeken aangezien zijn kantoor er naast lag. Kort daarna laat hij zijn vrouw weten dat hij naar het Mariaoord Lourdes wil gaan, en daar gebeurt iets uitzonderlijks. Gallardo treedt de grot binnen en bad voor het eerst de hele Rozenkrans. Na het gebed voelde hij zich verlamd en kon niet meer voor een paar minuten opstaan. Zelf vertelde Gallardo dat hij een zeer uitzonderlijke spirituele ervaring kreeg: hij zag een sterk licht vanuit de beeltenis komen van Onze Lieve Vrouw. Later medisch onderzoek toonde aan dat er met zijn lichaam en geest niets aan de hand was. Deze ervaring leidde uiteindelijk tot zijn bekering en tot het wegbreken uit de Vrijmetselarij. 

Het uiteindelijke wegbreken van de Vrijmetselarij kostte Gallardo zijn baan, zijn inkomen en leverde hem zelfs een negatieve beoordeling voor zijn functioneren op.

Gallardo waarschuwt dat veel leden van de loge denken dat ze goed doen, maar hij vertelt dat op een dag dat hij aanwezig was in de loge van Le Droit Humain er een ritueel werd uitgevoerd die hij niet eerder gehoord had. Het maakte deel uit van de Oude en Geaccepteerde Schotse Rite. De meester zei tijdens dit ritueel: “we moeten Lucifer bedanken voor het brengen van het licht aan de mensen.” Gallardo zegt nu dat hij behoorlijk verrast was toen hij dit hoorde uitspreken. Daarbij merkt Gallardo op dat Vrijmetselaars meestal Lucifer noemen in plaats van Satan. Met andere woorden: Vrijmetselarij is lang niet zo onschuldig als men wel in die kringen doet voorkomen.

Opvallend is dat het hele Franse politieke spectrum van links tot rechts door de Vrijmetselarij geïnfiltreerd is en dat er politieke besluiten op maatschappelijk gebied worden genomen met een duidelijke antichristelijke insteek. 

Het is volgens Gallardo absoluut geen samenzweringstheorie om te zeggen dat de Vrijmetselarij een sterke politieke macht over de samenleving heeft. Er zijn namelijk solide bewijzen. In Frankrijk bijvoorbeeld werd de wet die de anticonceptiepil toestond (1967) geïnitieerd door Lucien Neuwirth, een Vrijmetselaar. Bovendien werd de Franse abortuswet (1975) gepromoot door Simone Veil. Gallardo weet niet of ze zelf vrijmetselaar was, maar ze stond in ieder geval openlijk dicht bij de vrijmetselaarsidealen (ze ontving bij haar dood in 2017 levendige eerbetuigingen van de grootste Franse vrijmetselaarsloges). Bovendien was de eerste politicus die probeerde de legalisatie van euthanasie in Frankrijk te introduceren, de Vrijmetselaar en de Franse senator Henri Caillavet, in 1978. Op dezelfde manier werd de wet op het homohuwelijk (2013) gepromoot door de Franse politicus Christiane Taubira, die Gallardo ontmoette in Guyana, en die ook Vrijmetselaar is.

De reden waarom dit soort antichristelijke wetgevingen er makkelijk doorgedrukt kunnen worden zit in het feit dat in Frankrijk maar liefst 35% van alle Franse afgevaardigden en senatoren Vrijmetselaar zijn, terwijl Vrijmetselaars maar 0.03% van de Franse bevolking vertegenwoordigen. Met andere woorden: Vrijmetselaars zitten voornamelijk in de politieke macht van een land. In Frankrijk is de kans 120 maal groter dat iemand wordt afgevaardigd of een senator wordt, dan iemand die geen lid is van de loge. 

Dan is er de zogenaamde "Fraternelle parlementaire", een informele organisatie die gekozen functionarissen op het hoogste politieke niveau samenbrengt. Ze komen uit alle maçonnieke groepen, waaronder enkele die niet noodzakelijk bondgenoten zijn. De Fraternelle wordt achtereenvolgens voorgezeten door mensen van links en rechts. Het is - volgens Gallardo geen toeval dat Franse burgers niet meer weten op wie ze moeten stemmen.

Een oplossing voor deze ernstige bedreiging voor de democratie is, volgens Gallardo, het afschaffen van geheimhouding en het verplichten van politici om publiekelijk te zeggen dat ze Vrijmetselaars zijn. De burgers zouden in ieder geval duidelijk weten op wie ze stemmen.

Het hele verhaal is te lezen op de NCRegister.