zondag 1 maart 2020

Opnieuw een geestelijke die de weg kwijt is

Angelo Kardinaal Scola.
Weer moet men oppassen, maar nu voor Angelo Kardinaal Scola, die onlangs beweerde dat goddelijke straffen niet zouden bestaan. Vraag is wie de catecheet is geweest van deze Kardinaal toen hij nog jong was? Maar afgezien daarvan, het is gewoon niet waar wat deze Kardinaal in de krant "La Repubblica" stelt. En dit is weer de zoveelste klinklare nonsens die verkondigd wordt door een hogere geestelijke en die onwaarheden uitstrooit over de hoofden van de gelovigen, want hoe valt dit dan te rijmen met de vier voornaamste waarheden van het geloof (God beloont het goede en straft het kwade) en hoe valt dit te rijmen met de Heilige Schrift? In de Schrift worden wel degelijk goddelijke straffen genoemd. 

In het Boek Genesis bijvoorbeeld wordt een goddelijke straf uitgedeeld voor Sodom en Gomorrah: de stad met de omliggende gebieden wordt tot op de bodem platgebrand. En volgens de uitspraak van de Heer, die opgetekend is in de Heilige Schrift, werd dit uitgevoerd wegens hun wraakroepende zonde. En als wij het over ziekten hebben die zogenaamd niet door God kunnen worden uitgedeeld als een straf, dan moet Kardinaal Scola toch eens het Boek Exodus hoofdstuk 9 vers 1 tot 3 lezen, waarin een pestilentie over het Egyptische vee wordt aangekondigd en later daadwerkelijk wordt uitgevoerd. En dan hebben we het nog niet over de andere Egyptische plagen, waaronder de massale sterfte van alle Egyptische eerstgeborenen. 

Hoezo, er bestaan geen goddelijke straffen meer, heer Kardinaal? Het lijkt er sterk op dat Kardinaal Scola de H.Schrift en de Kerkelijke leer verwerpt, want waarom zou je de waarheden van het geloof en de Schrift in twijfel gaan trekken? Misschien dat Kardinaal Scola zich beter kan aanmelden bij een van de vele sekten en losgeslagen groepjes die deze wereld rijk zijn? Het zou tenminste meer duidelijkheid opleveren. En als iemand zegt, "dat is alleen in het Oude Testament", dan klopt ook dit niet. In 1917 waarschuwde immers Onze Lieve Vrouw in Fatima de drie herderskinderen, dat God de wereld opnieuw zou straffen met een oorlog die nog verschrikkelijker was dan de voorgaande, als zij zich niet wilde bekeren. Als men denkt dat men de goedheid van onze God kan terugbetalen met goddeloosheid en slechte verderfelijke werken Hem terug te geven, dan vrees ik dat men onze Heer niet goed kent.
Verder heeft Jesus onze Heer zuster Faustina in Polen gewaarschuwd dat Hij wel degelijk straffen kan en sprak de woorden: "Straf geef ik alleen aan diegene die Mij daartoe dwingt." Immers, als de Heer niet meer zou straffen, dan zou de duivel een reden hebben om God van onrechtvaardigheid te kunnen beschuldigen. 

De vraag is of Angelo Kardinaal Scola dit wel voldoende begrijpt.