dinsdag 22 oktober 2019

Pachamama afgoden in de Tiber geknikkerd

Ja, dat komt ervan, als je onze heiligdommen onteert tijdens de Amazone Synode door doelbewust afgodsbeelden van de Pachamama voor het Altaar in een Kerk te Rome te plaatsen en je daarvoor neer te buigen (gelovigen noemen het al spottend de Pachamama-synode) en de kerkleiding doet vervolgens niets hiertegen, dan is het logisch dat gelovigen dit niet meer pikken en zelf in gaan grijpen door deze afgoden uit de kerken te halen en vervolgens in de rivier de Tiber te knikkeren vlak bij de Engelenburcht
De naam van diegene die het gedaan heeft is niet bekend gemaakt, maar de persoon of personen die hier bij betrokken waren noemen zich Christeros, de moedige Mexicaanse gelovigen die het zat waren om steeds te moeten toezien hoe het Heilig Geloof op een onvoorstelbare manier werd aangevallen in Mexico in de eerste helft van de twintigste eeuw.

Op de Social Media waren de dankbetuigingen niet van de lucht, want wie haalt het nu in zijn hoofd om doelbewust een Godshuis te ontheiligen, een kerkgebouw notabene, toegewijd aan de Moeder van God? Naar mijn stellige overtuiging wordt het tijd dat wetgevers in de EU deze ontheiliging van Godshuizen strafbaar moeten gaan stellen. We hebben in dat opzicht geen enkele juridische bescherming meer en daardoor is het logisch dat gelovigen - die dagelijks worden geconfronteerd met een aanval op hun geloof - nu de wet in eigen handen gaan nemen. Dit doen ze puur uit overmacht. 

De Italiaanse politie heeft inmiddels aangekondigd te onderzoeken wie achter deze verwijdering zit. Inmiddels hebben verschillende personen op Twitter zich Christeros genoemd en zeggen deze afgoden in de rivier te hebben gesmeten. De grootste grap was dat ook Darth Vader van StarWars zich aangemeld heeft achter deze actie te zitten. 

Gezien het aantal personen die zeggen hierbij betrokken te zijn wordt het dus een erg langdurig onderzoek voor de Italiaanse politie wie wel en wie niet betrokken was.
Wordt vervolgd dus.