donderdag 16 mei 2019

Twitter slagveld voor standpunten pro-life

Mensen die geen gebruik maken van de Social Media (twitter) weten niet dat er in de afgelopen paar maanden een waar slagveld is ontstaan tussen voor- en tegenstanders van de pro-life beweging, speciaal in de Verenigde Staten. En het ziet er nu naar uit dat de pro-life beweging de overwinning gaat claimen. Misschien weet u het nog niet, maar er zijn verschillende Amerikaanse Staten die verregaande anti-abortus wetgevingen hebben ondertekend, zoals in Alabama (zie foto) en in Georgia. Een en ander is in een stroomversnelling geraakt doordat de Gouverneur van de Staat New York begin dit jaar abortus ook toestond tot en met de geboorte. Het gevolg van deze wetgeving was, dat tienduizenden Amerikanen de zijde van de pro-life beweging hebben gekozen, waardoor deze beweging een enorme aanwas kreeg. Deze wet was tactisch gezien de domste zet die de Democraten in de Amerikaanse politiek hadden uitgehaald. Een tweede eye-opener was de Film UnplannedMovie. Dit account heeft meer dan driehonderdveertigduizend volgers en verwijst naar de film Unplanned waarbij een kliniek directeur van Planned Parenthood zelf een abortus ziet gebeuren en zich daardoor radicaal van de abortus-industrie afwendt. De film wordt bestreden door tegenstanders in Canada, waardoor de Canadezen de film daar niet kunnen zien. Misschien moeten de filmmakers zich maar wenden tot het internet en het daar publiceren.

Er zijn veel leken, maar ook clerici en zelfs bisschoppen bij die openlijk pro-life toejuichen. Maar er was wel een maandenlange (en zelfs jarenlange) twitter-strijd gaande om de politiek te overtuigen de pro-life standpunten over te nemen. In de wereld van de pro-life zijn er geen eenvoudige overwinningen, maar zeker is nu, dat de vele pro-life rally's, de vele foto's en filmpjes en straat-demonstraties die via twitter worden gedeeld, zijn uitwerking bij het publiek niet gemist lijken te hebben. Er bestaan zelfs accounts met vele tienduizenden volgelingen, die bij elk nieuw pro-life bericht dit vervolgens weer aan de vele tienduizenden andere volgelingen doorgeven waardoor op twitter een waar lawine-effect ontstaat. 

Helaas worden klachten ingediend door tegenstanders van de pro-life waardoor een account kan worden geblokkeerd, maar de strijd wordt vanaf daar dan weer opgepakt om de klacht ongedaan te maken. En dat lukt in de meeste gevallen dan ook. 

Het mag niet onvermeld blijven dat er steevast campagnes worden gestart, vooral door links-georiënteerde types die elke keer met modder beginnen te gooien en de pro-lifers voor "fascisten" en "rechts-extremisten" uitmaken. Dit wordt door de pro-life aanhangers steevast beantwoord met: "verzin iets nieuws: dit werkt niet meer!". En je begint te merken dat de mensen steeds minder bang zijn om voor hun pro-life mening uit te komen en dit openlijk durven uit te dragen. 

Natuurlijk doet dit blog mee om de pro-life standpunten te versterken, mensen te bemoedigen, voor ze te bidden en ze aan te sporen te volharden in het goede. Er is op dit moment een ware vloedgolf van pro-life voorstanders op twitter actief die de cultuur van de dood nog in deze generatie een halt willen toeroepen. En deze oorlog gaan ze zeker winnen.

De Nederlandse NOS had een dezer dagen ook zijn commentaar klaar en wilde even slim zijn door te melden dat de pro-life wetten die nu bekrachtigd zijn, wel in strijd zouden zijn met de Amerikaanse Grondwet. Het probleem is dat het Amerikaanse Constitutioneel Hof vandaag een andere samenstelling heeft dan in 1973 (RoeVersusWade) en dat het nog lang niet zeker is dat de Supreme Court de pro-life wetgeving in Alabama en in Georgia zomaar van de tafel zal vegen. Wie zoiets beweert kent de geschiedenis van dit Hof maar wat slecht. Feit is dat tot op het allerhoogste niveau zal worden geknokt, totdat uiteindelijk de abortus-industrie volledig de deur wordt gewezen. Het werd al jaren gezegd: Het Internet is inderdaad een gave van God gebleken.

Mocht u zich willen aansluiten bij de pro-life beweging, dan kan dat door u te registreren bij twitter en de vele pro-life mensen bij te staan.

Enkele accounts:
@UnplannedMovie
@Bishopoftyler (Bisschop Strickland in Texas VS)
@ProtectTheFaith (diaken Nick Donnelly Engeland)
@LSNCatholic (LifeSiteNews vooral pro-life)