zondag 19 mei 2019

Nederlandse pers faalt bij Mars voor het Leven

In Rome is onlangs de Mars voor het Leven gehouden waar vele tienduizenden in een grote optocht meetrokken door de Italiaanse hoofdstad. Maar wil je het echte nieuws bekijken, dan heb je aan de Nederlandse Dagbladen niet veel. Zij bleken - na een zoekopdracht op het internet - als één blok te hebben gezwegen over deze grote negende manifestatie die afgelopen zaterdag 18 mei 2019 werd gehouden en waarbij jong en oud aanwezig waren. Er waren ook geestelijken bij deze mars betrokken, waaronder Kardinaal Eijk en Kardinaal Burke uit de Verenigde Staten (zie foto) 

In de Nederlandse digitale kranten waren er geen artikelen en ook geen foto's geplaatst. Net alsof die hele Mars voor het Leven niet bestaan zou hebben. Als je in de zoekfunctie van die kranten gaat kijken, dan vind je misschien wel nieuws, maar het echte nieuws vindt je daar niet. Het echte nieuws vind je wel op Twitter waar direct - en tijdens de demonstratie - de kleine fotoreportages en filmpjes werden geplaatst. De hashtag voor Mars voor het Leven op Twitter is #MarchForLife en daar vindt men de foto's de verhalen en ook de filmpjes. Ook is er een website te vinden op het internet.

Sommige getuigenissen zijn echt heel bijzonder, zoals mensen met een persoonlijke spandoek: (link).   Zo getuigde een vrouw dat ze van plan was om haar kind via abortus weg te laten halen, maar vlak daarvoor toch voor haar kindje zegt te hebben gekozen. Anderen getuigen weer dat zij als kind een abortus overleefd hebben en ze zijn een belangrijke getuige om een abortuskind nu ook een gezicht geven: het gezicht van een slachtoffer. En ik vraag mij af welke Nederlandse krant het heeft aangedurfd om daarover eens te schrijven? Zelf ken ik er niet één. Maar wie weet zijn er soms nog uitzonderingen op deze regel... Het Katholiek Nieuwsblad schreef wel over manifestaties van voorgaande jaren. Laten we hopen dat er meer bekendheid aan mag worden gegeven, zoals ook Breitbart heeft gedaan.

Wie daarover ook bericht heeft is de website van LifeSiteNews