dinsdag 2 april 2019

Oproep aan de jeugd Katholiek te blijven

Ik wil graag een oproep aan de Katholieke jeugd doen om zich niet in te laten met andere religies dan alleen de religie die afkomstig is van Onze Heer Jesus Christus. Hij is immers de Weg, de Waarheid en het Leven, en bij niemand anders is er redding dan bij Hem (zie daarvoor de Bijbel: Handelingen van de Apostelen hoofdstuk 4 vers 12). Laat je daarom door niemand wijs maken dat de redding zogenaamd van Mohammed, van Boeddha, of welke andere profeet of wereldverbeteraar afkomstig is. De redding komt alleen van Christus, zoals de Heilige Schrift zegt en van niemand anders. Laat je zeker niet wijs maken dat je Katholiek Geloof afkomstig is uit een museum. Deze term komt men vaak tegen bij mensen die afkering zijn van ons Geloof.

Ga je ook niet bezighouden met vreemde godsdienstige theorieën die in strijd zijn met het Katholiek Geloof en houd je niet bezig met (atheïstische) wereldverbeteraars die niet gekomen zijn om je het Eeuwig Leven te schenken, maar eerder je ziel in wanhoop en verderf willen storten. Houd je gewoon aan de Katholieke Leer, en pas geen veranderingen toe in die Leer, ook al krijg je de opdracht om het Geloof wat 'aan te passen' of 'bij de tijd te brengen'. Wie immers water bij de wijn doet, doet dat net zolang, totdat er geen wijn meer overblijft. En aan water alleen heb je niets. Zorg ervoor dat je de hele Katholieke Leer accepteert, en niet slechts een deel ervan, zoals sommige tegenstanders graag willen zien.

Wees vooral niet bang voor de wereld die erop uit is om je allerlei afgoden op te leggen, vooral als dit komt van de door de staat gesubsidieerde LGBT. Men probeert je wijs te maken dat deze mensen geen rechten zouden hebben, en deze rechten alleen maar kunnen krijgen door de rechten van andersdenkenden en Christenen af te pakken. Deze afgoden mag je niet koesteren en mag je je zelf niet eigen maken. Gooi deze afgoden weg, en volg de Gezonde Leer die je in elke goede Katholieke Catechismus kan vinden, zoals de Mechelse Catechismus die je in de kantlijn van dit blog kunt terugvinden. Vermijd de kerkgebouwen waar de H.Liturgie geweld wordt aangedaan. Zoek liever een kerkgebouw op waarvan je weet dat de Buitengewone Vorm van de Romeinse Liturgie wordt opgedragen. Ga vaak ter Communie, maar nooit zonder een goede Biecht te spreken. Pas op voor mensen die beweren dat de Biecht niet nodig of noodzakelijk is. Die mensen spreken de waarheid niet. Vermijd deze mensen als het kan zoveel mogelijk.