vrijdag 15 februari 2019

Rare verhalen over de Kerk en het H.Doopsel

Het lijkt er steeds meer op dat een grote Apostasie, een geloofsafval, bezig is op de hoogste plaatsen in de Kerk. Kort geleden heeft een bisschop het zelfs aangedurfd om een negatief oordeel te geven over de vraag: "Heeft Jesus wel de wil gehad om de Kerk te stichten?" Natuurlijk is het antwoord volmondig "ja", want het staat immers in de Heilige Schrift (zie Matteus16;18), maar het is ook verheven tot een Dogma dat Jesus de wil had om de Kerk te stichten. En een Dogma kun je niet zomaar ontkennen zonder de weg op te gaan van heresie, van ketterij. Misschien moet deze bisschop (die ik niet bij name noem) er eens sterk over na gaan denken een "ander restaurant" te gaan opzoeken. En dat liefst op een zo kort mogelijke termijn. Dit soort bisschoppen kunnen wij namelijk missen als kloppende kiespijn!

Maar zodra als je denkt dat het niet gekker kán, lees je over een of andere theoloog of priester die mensen aanraadt om vooral hun kinderen niet te laten dopen. Vooral de "argumentatie" die je dan leest doet je schokken. Let wel: als een kind niet is gedoopt, dan blijft de Erfzonde aanwezig en blijft bij een vroegtijdig overlijden van het kind de Hemel voor hem gesloten. Dit kan en mag je je kind nooit aandoen! De ouders moeten nooit naar de bakerpraatjes van afgevallen theologen c.q. priesters luisteren, maar zij moeten de Gezonde Leer aannemen. 

Het Heilig Doopsel is de geboorte tot het nieuwe leven in Christus. Het is naar de wil van de Heer noodzakelijk voor het heil, net als de Kerk, waarvan het Heilig Doopsel de poort is. De vrucht van het Heilig Doopsel of de Doopgenade is een rijke werkelijkheid met als inhoud: de vergeving van de erfzonde en van alle persoonlijke zonden. Het vergeeft alle straffen van die zonden. 
Het Heilig Doopsel stelt ons in staat om de andere Sacramenten van de Kerk te ontvangen. Door het Heilig Doopsel verkrijgen wij de geboorte tot een nieuw leven, waardoor de mens een kind van God wordt. Hij wordt erfgenaam van de Hemel en verkrijgt door het Heilig Doopsel naast de Eerste Heiligmakende genade ook de Sacramentele genade. De dopeling wordt een lidmaat van Christus, een Tempel van de Heilige Geest en wordt hij het priesterschap van Christus deelachtig. 

Het Heilig Doopsel geeft een onuitwisbaar merkteken in de ziel. Vanwege dit merkteken kan het Heilig Doopsel daarom maar één keer worden gegeven en kan dus niet worden herhaald. Door dit geestelijk merkteken wordt de gedoopte geheiligd voor de Christelijke eredienst.

Daarom katholieke ouders, luister nooit naar geloof-afbrekende verhaaltjes die je hier en daar in de media tegenkomt. Deze personen werken niet voor de Glorie van God en willen het zielenheil van de mens niet veiligstellen. Zoek daarom de juiste priesters op die wel het zieleheil van uw kinderen op het oog hebben.