donderdag 3 januari 2019

Een gezegend en vruchtbaar Nieuwjaar!

Vooraleerst de beste wensen voor 2019 aan iedereen en heel veel zegen toegewenst aan allen. Dat uw goede wensen mogen uitkomen en dat de Heer des Hemels u allen mag behoeden voor alle kwaad en u rijkelijk mag zegenen. Dat is mijn bede voor u allen. Deze bede is ook bedoeld voor de hele Kerk en alle priesters, diakens en gelovigen. Intussen worden de trouwe gelovigen vanuit de Kerk weer de huid volgescholden, zonder dat we nu weten waarom dit gebeurt en in wiens belang dit is. Laten we hopen en bidden dat de lucht wat opklaart. 

Het gaat goed met de H.Liturgie, maar er zijn inmiddels bisschoppen in de Wereldkerk die de Buitengewone Vorm van de Romeinse Liturgie in hun bisdommen verboden hebben. In één geval wordt men nu zelfs per direct gedwongen de Novus Ordo te volgen, en de priester mag niet meer Ad Orientem staan, maar moet dat nu doen met het gezicht naar het volk gekeerd. Deze beslissing valt nogal koud op het dak en de priesters die de H.Mis in de Buitengewone Vorm opdroegen, kunnen het beste een volledige Latijnse H.Mis opdragen in de Novus Ordo. Er zullen dus wel een aantal dingen gaan verdwijnen helaas, zoals de Manipel en de Voetgebeden bijvoorbeeld, maar men kan de H.Mis in de Novus Ordo wel degelijk waardig opdragen, mits de priester dit echt waardig wil opdragen en er geen zooitje van maakt, zoals nogal wat priesters dit wél veelal doen. Maar de priesters kennende die de H.Mis in de Buitengewone Vorm opdroegen, zullen zij er alles aan doen om Liturgische misbruiken te voorkomen.
Waarom er zoveel kerkelijke vijandigheid tegen gelovigen en de priesters bestaan die de H.Mis graag opgedragen willen zien in de Buitengewone Vorm, daarnaar kan men slechts gissen. Wat hebben zij dan eigenlijk misdaan dat dergelijke strafexpedities tegen hen worden uitgevaardigd? Er zijn gelovigen die maar wat graag het antwoord daarop willen hebben.

Goed nieuws is er natuurlijk ook, want er zijn steeds meer Christenen die voor het Geloof willen opkomen, zoals deze mensen, die de verbanning van het Stalletje met het Kindje Jesus in een winkelcentrum in Schotland niet zagen zitten. Ook in andere landen zie je dat gelovige mensen zo langzamerhand genoeg hebben van de atheïstische wereldbeschouwing en hun dictaten. Natuurlijk mogen deze atheïsten zichzelf zijn, maar dat mag zeker niet ten koste van andersdenkenden.