donderdag 29 november 2018

Groeikracht dankzij vervolging Traditionalisten

Op het moment van schrijven zitten er in het Vaticaan mensen die de Wijsheid van God ernstig ontberen. Dat is echt jammer voor hen, want door juist opzettelijke strafmaatregelen af te kondigen aan ordes en/of congregaties die graag weer terug willen naar de H.Mis in de Buitengewone Vorm, zoals Paus Benedictus XVI dit heeft toegestaan, zal de groei van deze groep de eerstvolgende decennia alleen maar flink toenemen, zoals in het verleden is geprofeteerd. Het zal wel een groei zijn tegen de verdrukking in, maar de uiteindelijke overwinning staat toch vast.

Na de liquidatie van de Franciscanen van de Onbevlekte, en de Cisterciënzers van de Strenge Onderhouding in MariaWald in Duitsland, is het nu de beurt aan de Kleine Zusters van Maria, Moeder van de Verlosser in Frankrijk. In alle bovengenoemde gevallen werd de ordeleiding vakkundig geliquideerd en werden er "commissarissen" benoemd die de boel even kwamen "normaliseren" (lees: een liberale coupe d'état plegen). In het klooster van de Kleine Zusters heeft een ware veldslag plaatsgevonden tussen elke afzonderlijke zuster en deze "commissarissen". In Rome was het opeens niet mogelijk dat hun zaak voor de hoogste instantie verdedigd mocht worden door een specialist in het Canoniek Recht. De zusters zouden en moesten zich aan de wereld aanpassen. Wanneer je dit verhaal leest, dan pas merk je hoeveel zonden tegen de rechtvaardigheid tegen deze weerloze zusters werden uitgehaald. Dan pas word je echt verdrietig over zoveel onrechtvaardigheid die deze vrouwelijke religieuzen werd aangedaan. En zij zijn niet het enige slachtoffer! En als je dan ook leest wat de "zonden" precies waren van deze zusters, nou, die deden "teveel aan gebed" en men ging de "traditionele kloosterkleren" weer dragen. Voorwaar, een echte doodzonde!

De gevolgen zijn nu dat door het optreden tegen deze zusters en de bovengenoemde ordes dat de belangstelling en de groei van het Traditionalisme juist verder wordt uitgebreid, aangewakkerd en versterkt, zoals wel uit een aantal verhalen blijkt dat op Twitter werd opgetekend. En daar zijn ook clerici bij die terug willen naar de voor-Conciliaire tijd. Het is ook om die reden dat via een link het Divinum Officium op dit blog (rechts in de kantlijn, bovenaan) geraadpleegd kan worden en ze is bedoeld voor hen die geen Romeins Brevier meer hebben. Om deze redenen gaat uw blogauteur ook overstappen naar de voor-Conciliaire tijd. Niet om het Tweede Vaticaans Concilie te loochenen, maar om de liberalistische en modernistische vervalsingen van dit Concilie een definitieve doodsteek te geven. 

Voor de vervolgde zusters in Frankrijk ligt het verzoek om voor deze arme zusters te bidden. U kunt dit doen middels uw eigen gebeden en/of het dagelijks Rozenhoedje. De zusters zullen u dankbaar zijn.

Website zusters (Engels)