zaterdag 24 november 2018

Hoogfeest van Christus Koning

In het Evangelie naar Johannes valt vooral de laatste zin op die Christus tegen Pontius Pilatus sprak: "Alwie uit de waarheid is, luistert naar Mijn stem". Er zijn veel gelovigen die luisteren naar de stem van Christus onze Heer, via zijn Kerk en Hem als onze Koning erkennen. Er zijn echter ook mensen in de Kerk die niet zo enthousiast zijn over Christus onze Koning. Zo was er onlangs een Amerikaanse bisschop die openlijk verkondigde dat Christus niet zijn Koning was. We mogen er dan van uitgaan dat deze bisschop kennelijk niet naar de stem van Christus wil luisteren en dus ook niet uit de Waarheid is, want beiden zijn met elkaar verbonden. Dan kun je je ook afvragen wat je nog als bisschop in de Kerk komt doen? Of vinden sommigen dat het afvallen van het geloof vandaag de dag de normaalste zaak van de wereld is geworden? Als dat zo is, dan is de buitendeur uw enige uitgang. Christus dwong niemand ergens toe. Wie Hem niet als Koning wil erkennen, moet maar eens een eerlijk besluit nemen de Kerk daadwerkelijk te verlaten en niet van twee balletjes te komen eten. 

Wij daarentegen willen Christus als onze Koning wél erkennen. Wij willen Hém dienen, precies zoals de Profeet Daniël optekende en wij in de H.Schrift kunnen lezen in de lezingen van de H.Mis van de laatste zondag door het jaar (Daniël 7;13-14). "Alle volkeren, stammen en talen brachten Hem hun hulde. Zijn heerschappij is een eeuwige heerschappij die nooit vergaat. Zijn Koninkrijk gaat nooit ten gronde." 

We weten inmiddels dat de krachten van de Duisternis bezig zijn de Kerk te "vernietigen". Sommigen verschuilen zich achter Maçonnieke organisaties die in feite de zwarte panter van de Apocalyps, de Antichrist zelf is, weer anderen verschuilen zich achter een regenboog en gebruiken Gods barmhartigheid als een wapen tegen Christus onze Koning. Zij komen niet naar de Kerk omdat zij zich bekeren willen, maar ze komen naar de Kerk om hun eigen agenda's door te drukken. 

Maar uiteindelijk zullen zij daarin niet slagen, en het ongeluk dat vele vijanden ons proberen toe te brengen, zal op hun eigen hoofden neerkomen. Niet dat wij Christenen van de Katholieke Kerk dat gaan doen. Het is Christus de Heer en onze Koning die daadwerkelijk afrekening zal houden met de vijanden van het Katholiek Geloof. Er staat immers geschreven: "De laatste vijand die zal worden vernietigd, is de dood".

Christus Vincit, Christus Regnat, Christus Imperat!