zaterdag 13 oktober 2018

Bisschop weigert wijding pre-Conciliaire types

Het is heel vervelend om dit te moeten schrijven, maar na jaren van geruchten blijkt het gewoon waar te zijn: er is niet alleen een oorlog gaande tegen ons Heilig Geloof, maar ook tegen de Rooms Katholieken die graag de Buitengewone Vorm van de Romeinse Liturgie volgen, maar ook specifiek wordt deze oorlog gevoerd tegen de gewone gelovigen zelf. Dit werd altijd zo gevoeld, maar concreet kon er weinig bewijs worden aangeleverd. 

Maar sinds kort weten we het nu zeker dankzij de uitspraak van bisschop Felix Genn van Münster die op 26 september in het Duitse Fulda, onomwonden heeft toegegeven dat hij geen pre-Conciliaire types zal wijden tot priester. Je kunt je afvragen waarom er in die kringen zoveel angst is om mannen van traditionele signatuur tot priester te wijden; daar kan men slechts naar gissen. Maar feit is wel, dat daardoor heel veel priesterroepingen verloren zijn gegaan de afgelopen jaren. Uit de verschillende verhalen hoor je soms van gedupeerde jonge mannen die de ene na de andere afwijzing te verwerken kregen. En dat geldt ook in de kloosters. Sommige jonge mannen zijn echt jaren bezig geweest om aangenomen te worden, maar werden steevast overal afgewezen. De gelovigen binnen de Kerk - die van deze verhalen hoorden - vroegen zich af wat er toch aan de hand was. Maar nu weten we het dus zeker: men wil geen traditionele katholieken aannemen.

Er moet wel bij gezegd worden dat deze Duitse bisschop dit tenminste eerlijk toegeeft. Niet elke bisschop of bisschoppenconferentie geeft dit eerlijk toe, en sommige bisschoppen lijken met smoesjes aan te komen zetten. De werkelijkheid is dus dat orthodoxe mannen, en zeker diegenen die getrouw zijn in het Liturgisch gedrag, celibatair leven, alsmede graag de H.Mis in de Buitengewone Vorm volgen, niet welkom zijn in de verschillende diocesane seminaries en steevast na gesprekken met de rector van het seminarie worden afgewezen. Het is daarom aan te raden dat deze jonge mannen zich eerst aanmelden bij de seminaries van de Priesterbroederschap Sint Petrus. Meer informatie vindt men hier en hier.

En wat de oorlog tegen de gelovigen betreft: hoe vaak wordt de media niet volgeschreven met beschimpingen aan het adres van de Katholieken die trouw aan het Geloof willen blijven? Al tientallen jaren moeten ze de ene na de andere lastercampagne verduren zonder dat er wordt ingegrepen. Jesus gaf dit al aan dat dit zou gebeuren in een toespraak bekend als de Veldrede of Bergrede in het Evangelie naar Matteus:

Zalig, die vervolging lijden om de gerechtigheid; want hun behoort het rijk der hemelen. Zalig zij gij als men u om Mijnentwil beschimpt en vervolgt, en vals beschuldigt van allerlei kwaad. Verheugt en verblijdt u, want groot is uw loon in de hemel; zo toch heeft men de profeten vervolgd, die vóór u zijn geweest. (Matteus hoofdstuk 5 vers 10 en 11)