vrijdag 28 september 2018

Feest van de H.Aartsengelen Michaël, Gabriël en Rafaël

Op 29 september, op het feest van de Heilige Aartsengelen (Michaël, Gabriël en Rafaël) bidden wij op deze dag specifiek tot de Heilige Aartsengel Michaël, die al in het boek Daniël (hoofdstuk 12) een belangrijke rol heeft in het beschermen van het Volk Gods in tijden van grote nood. In het boek Tobias lezen we hoe de Heilige Aartsengel Rafaël een belangrijke rol speelt in de genezing van Tobias (hoofdstuk 11). De Heilige Aartsengel Gabriël speelt een belangrijke rol in de boodschap die hij gaf aan de Heilige Maagd Maria in het Evangelie. Deze drie Aartsengelen worden dus belast met een bijzondere opdracht met betrekking tot het heil van de mensen. Eeuwenlang werd op 29 september de inwijding herdacht van de Basiliek van de Heilige Michaël aan de Via Salaria buiten Rome.

Omdat het de katholieken niet ontgaan is wat er in de afgelopen jaren en maanden zich in de Katholieke Kerk aan misbruik heeft afgespeeld, wordt er nu wereldwijd door verschillende bisschoppen en priesters opgeroepen om vurig tot de H.Aartsengel Michaël te bidden om zijn interventie af te smeken en de Kerk te ontdoen van een afschuwelijk soort kwaad dat in de afgelopen 70 jaar in de Tempel Gods lijkt te zijn binnengedrongen. Het diabolische kanker van de onkuisheid tegen de orde van de natuur heeft zelfs bisschoppen en kardinalen weten in te palmen, en dat MOET verdwijnen. Aangezien dat maar niet echt lukken wil, wordt daarom iedereen, die de Novus Ordo van Paulus VI bijwoont, aan het einde van de H.Mis, persoonlijk, de Heilige Aartsengel Michael aan te roepen. Dit gebed van Paus Leo XIII is namelijk bij de Liturgiehervorming gesneuveld en moet daarom weer terugkomen. Een uitgebreid gebed van Paus Leo XIII met omhooggeheven kruis staat hier. Ook de priesters en religieuzen worden dringend uitgenodigd om de Kerk te hulp te komen met hun gebed.

Niet alleen na de H.Mis, maar ook op 29 september, de feestdag van de H.Aartsengelen worden we opgeroepen dit onderstaand gebed vurig te bidden:

Heilige Aartsengel Michael,
Verdedig ons in de strijd!
Wees onze bescherming tegen de boosheid en de listen van de duivel.
Wij smeken ootmoedig, dat God hem zijn macht doet gevoelen.
En gij vorst van de Hemelse Legerscharen:
Drijf de Satan en alle andere boze geesten,
die tot verderf van de zielen, de wereld rondgaan,
door de Goddelijke Kracht in de Hel terug,
Amen!