woensdag 5 september 2018

Een grote beproeving voor de Kerk

Op dit moment van schrijven staat het internet en de social media (twitter) in de VS, en daarbuiten, bol over de misbruik-affaires die door hoge geestelijken jarenlang werden uitgevoerd en ook mogelijk is toegedekt. Dit is dan gekomen door het openbaar maken van deze informatie van Nuntius Carlo Maria Viganò. Er wordt gesproken over: "onder-de-pet-houden" en zelfs "beschermen" van misbruik-geestelijken, waaronder hoge geestelijken en ook parochie-priesters die zich jarenlang hebben vergrepen aan minderjarigen en jong volwassenen. Er worden zelfs beschuldigingen geventileerd naar de Heilige Vader de Paus, en het is voor een buitenstaander (en dus ook voor ons) erg moeilijk om te oordelen wat precies van de beschuldigen waar is en wat de bewijzen precies zijn. We hebben immers het volledige dossier niet op onze bureau's liggen, laat staan dat deskundigen hier naar gekeken hebben. Sommigen gaan nogal ver door de Paus te vragen terug te treden.

Er moet duidelijk gesteld worden dat misbruik en doofpotten, onder welke omstandigheden dan ook, niet getolereerd kunnen worden. De smeerlapperij die zich binnen de Katholieke Kerk genesteld heeft, is zó onthutsend en zó erg, dat er op bisschoppelijk niveau ingegrepen MOET worden. Daar is iedereen het wel over eens. 

Helaas is er op dit moment totaal geen sprake van welke ingreep dan ook, en het is zelfs voorgekomen dat goede Katholieke parochiepriesters, die de smurrie in de Kerk hebben veroordeeld in een zondagse Preek, binnen een paar dagen uit hun eigen parochie werden verbannen. Dit is gebeurd met Father Juan Carlos Gavancho, die onmiddellijk werd gestraft. Hij mocht zichzelf niet eens verdedigen en ook is hem het opdragen van de H.Mis in Los Angeles door zijn bisschop verboden. In plaats van juist de priesters te straffen die zich ernstig misdroegen, werden nu de goede priesters met een blank blazoen gestraft omdat zij voor de waarheid opkwamen en openheid van zaken over de misbruik-affaires wilden weten.

Maar er is nog een ander aspect dat zeker genoemd moet worden.

We kunnen niet zeggen dat we lid zijn van de Rooms Katholieke Kerk als we de Paus en de Bisschoppen gedag zeggen. Dan ben je misschien Protestant, zoals meneer Luther, of Orthodox, maar dan ben je zeker geen lid van de Katholieke Kerk. Die eenheid moet bewaard blijven. Dat is ook duidelijk.

Feit is dat Paus, Kardinalen en Bisschoppen MOETEN optreden tegen dit diabolisch kwaad dat in de Kerk is binnengedrongen. Als deze grote schoonmaak niet plaatsvindt, dan staat Justitie in de VS en in andere landen gegarandeerd klaar om wél rekenschap te vragen. Dan wordt er geen barmhartigheid gegeven, maar dan wordt het zwaard van de Gerechtigheid gebruikt. En dan zou het zo maar eens kunnen gebeuren dat heel veel geestelijken plotseling in kleine hokjes met tralies voor de ramen worden opgesloten!

Dat de teleurstelling onder de goede Christenen enorm is, is heel goed te begrijpen, maar laat u zich nooit verleiden om de Kerk de rug toe te keren. Dat is namelijk precies wat Duivel en zijn trawanten willen. Blijf daarom in de Kerk, en gebruik de macht van het gebed, de H.Sacramenten, de H.Rozenkrans, de offers, je lijdensweg, je tranen om God te vragen deze diabolische vuiligheid uit Zijn Kerk te smijten. 

Aan allen een oproep om na elke H.Mis in stilte het gebed tot de H.Aartsengel Michael te bidden.
Hieronder staat het:

Heilige Aartsengel Michael, verdedig ons in de strijd!
Wees onze bescherming tegen de boosheid en de listen van de Duivel,
Wij smeken ootmoedig: dat God hem zijn macht doet gevoelen.
En gij Vorst van de Hemelse Legerscharen,
Drijf de Satan en alle andere boze geesten, die tot verderf van de zielen de wereld rondgaan,
Door de Goddelijke Kracht in de Hel terug.
Amen.