zaterdag 4 augustus 2018

NUcheckt verspreidt nepnieuws over Opus Dei.

Bij het bekijken van NU.nl viel het op dat er een NUcheckt pagina bestaat met als titel: "Noemde paus Johannes Paulus II islam bedreiging voor Europa?" Het artikel lezende merkt men op dat er van een neutraal NU-onderzoek geen sprake blijkt te zijn. De bron voor deze stelling komt van een priester van het Opus Dei, en dus (zo beweert NU) moet de bron wel verkeerd zijn, zo luidt althans de teneur van het artikel. Maar daarbij valt óók op dat de organisatie Opus Dei opeens als "rechtse" organisatie wordt genoemd en met een suggestieve schrijftrant zelfs op de hoop wordt gegooid van "extreem-rechtse" organisaties, wat de organisatie helemaal niet is.

In het artikel wordt het woordje "rechts" zelfs vier keer genoemd.

Daarom even een herstel van dit waardeloze NUcheckt-artikel:

Ten eerste: houden de priesters van het Opus Dei zich niet bezig met politiek en dus kun je deze lekenorganisatie niet wegzetten als "rechts" of dat het zelfs op één hoop wordt gegooid met "extreem-rechts". Van de dertig jaar dat ik deze organisatie ken (ben zelf geen lid), heb ik nog nooit één keer een Opus-Dei lid (de priesters als de leken) horen spreken over politiek, laat staan over "rechtse" politiek. En ik kom ze regelmatig en veelvuldig tegen in onze parochiekerk.

Ten tweede: wordt de organisatie heel vaak kwaadaardig belasterd, alleen maar omdat deze mensen, de leken als de priesters zeer goede katholieken zijn die zich stipt aan de kerkelijke regels houden.

Ten derde: het zwartmaken van de organisatie is al zolang de organisatie zelf bestaat, en dit heeft in sommige landen geleid tot rechtszaken, waar Opus Dei als overwinnaar uit de bus kwam. NU moet dus oppassen zelf niet in de molensteen van Vrouwe Justitia te verdwijnen wegens het verspreiden van smaad en laster. 

De dames en heren van NUcheckt, blijken helemaal niets te hebben gecheckt als het over de organisatie zelf gaat. Een aantal menselijke bronnen die geraadpleegd werden, zijn ronduit discutabel in hun geloofwaardigheid. Men moet eens ophouden een goede en degelijke Rooms Katholieke organisatie steeds als "extreem-rechts" in de hoek weg te zetten. Dat verdient Opus Dei niet. 

En wat NUcheckt betreft: ze moet ophouden nepnieuws te verspreiden.