donderdag 26 juli 2018

USB-sleutel Google krijgt de naam van de Antichrist

De zoekgigant Google komt met een USB-beveiligingssleutel om het aantal inbraken via z.g. phishing met Google accounts aan te pakken. Je logt dan niet alleen in met een account, maar ook met een speciale hardware-sleutel. Aangezien de aanvaller bij een buitgemaakte account geen hardware-sleutel heeft, kan hij ook niet inloggen met het gestolen account. Niets aan de hand zou men zeggen, en dat is ook toe te juichen. Dit onderwerp zou niets met de godsdienst te maken hebben, ware het niet dat Google ook een naam aan die sleutel heeft gegeven: de naam TITAN. Maar wanneer je via het Grieks deze naam omzet in cijfers, dan krijg je het beroemde getal uit de Apocalyps van Johannes: zeshonderd, zes en zestig. In de Bijbelcommentaren geschreven door de Heilige Beda, staat er zelfs een stuk over:

Dit getal (666) onder de Grieken, wordt gezegd te worden gevonden in de naam van Titan, dat wil zeggen, "een reus", berekend op deze manier, - T driehonderd, E vijf, I tien, T driehonderd, A Een, N vijftig. En men denkt dat de Antichrist deze naam zal toe-eigenen alsof hij uitblinkt in de macht... " En Primasius vermeldt ook een andere naam, die hetzelfde nummer bevat, - A Een, N vijftig, T driehonderd, E vijf, M veertig, O zeventig, S tweehonderd, wat betekent, "in tegenstelling tot eer." Bovendien is er het woord, - A Een, P honderd, N vijftig, O zeventig, Y vierhonderd, M veertig, E vijf, dat is: (APNOYME)"Ik ontken"(Christus). Hierdoor worden zowel het karakter van de persoon als de wreedheid van het werk van de Antichrist aangegeven. (Heilige Beda)

We willen hier overigens niet beweren dat het meteen een alarmfase is, want het boek Apocalyps is een zeer moeilijk boek qua uitleg. Maar waarom kiest Google dan de naam van de Antichrist voor zijn hardware-sleutel? En waarom verplicht hij iedereen bij de organisatie tot het gebruik van die sleutel? Toeval of niet, maar feit is wel dat sommige mensen van Christelijke signatuur zich wat onbehaaglijk zijn gaan voelen toen zij van die benaming hoorden. Misschien kan Google die naam daarom maar beter veranderen.

Post Scriptum: Kenners zullen het vreemd vinden dat niet de Hebreeuwse versie van de naam van de Antichrist in dit artikel genoemd wordt (Keizer Nero). Maar wanneer je naar verschillende talen kijkt en het gebruik van het alfabet, kom je ook verschillende namen van de Antichrist tegen. Dit wisten de Kerkvaders al en zij hebben daarop veel commentaren geschreven, zoals ook de Heilige Beda. Wat de waarde precies is van een beslissing door Google genomen is moeilijk te achterhalen, maar feit is wel dat men beter een neutrale naam had moeten uitkiezen. We houden het er nu maar op dat het een uitglijder van Google is en dat men niet beseft heeft wat de gevolgen waren bij het kiezen van deze specifieke naam.