maandag 23 juli 2018

En weer krijgt Humanae Vitae gelijk.

In Frankrijk is geschokt gereageerd, zo lees je in het bericht van de Nederlandse Omroep Stichting op het internet. Het gaat dan om cijfers over seksueel overdraagbare ziekten bij jongeren in Frankrijk. Maar als Katholiek Christen kijken we daar helemaal niet van op. Wie immers het huwelijk en de seksualiteit daaraan verbonden, een schop geeft, moet niet gek opkijken dat er seksueel overdraagbare ziekten de kop opsteken. En dan maakt het niet uit onder welke naam deze ziekte is in te delen. Wie immers vreemd gaat, zal ook de ziekmakende consequenties gaan merken. Natuurlijk is daar - ook in medische kringen - jarenlang tegen gewaarschuwd, maar diegenen die zo tegen Humanae Vitae en de Katholieke Leer over de zuiverheid in en buiten het huwelijk waren, die wisten het allemaal natuurlijk veel beter. Intussen ging men gewoon verder met seksueel laakbaar gedrag en nu zitten ze in Frankrijk met een heel groot probleem.

Het is de zoveelste les dat de Kerkelijke Leer gewoon weer gelijk krijgt. Wie zich aan het monogame Katholieke Huwelijk houdt, die loopt ook geen seksueel overdraagbare ziekte op. Intussen worden jongeren niet geleerd om zich te onthouden, zich te beheersen en pas seksueel actief te zijn binnen het Sacrament van het huwelijk, nee, intussen wordt hun geleerd om vertrouwen te hebben in seksueel wangedrag en voorbehoedmiddelen die niet blijken te werken. Wist u bijvoorbeeld dat er per jaar 800 miljoen condooms scheuren bij gebruik? Maar daar hoor je de GGD en al die andere ziekenhuis-figuren c.q "profeten" nooit iets over zeggen. De Kerk zou immers gelijk kunnen krijgen, en dat moet natuurlijk ten koste van alles worden voorkomen.

Zolang men dit wangedrag blijft promoten, zolang zullen er ook uitbraken zijn van seksueel overdraagbare ziekten bij diezelfde jongeren. Willen de jongeren geen risico lopen, dan moeten zij geleerd worden zich seksueel te onthouden en dat seks voor of buiten het huwelijk sowieso uit den boze is. Doe je dat niet, dan zijn de gevolgen er ook naar.