dinsdag 15 mei 2018

De vijandelijke overname

Zuster Lucia dos Santos (zie foto: staand rechts), de laatste zieneres van Fatima, waarschuwde al heel lang geleden voor een "duivelse campagne" die door "kerkelijke progressieven" werd uitgevoerd. Want al heel lang geleden stonden buiten-het-huwelijk gepleegde seksuele daden op het verlanglijstje van deze progressieven om dit in de Kerk doorgevoerd te krijgen, inclusief de roze-leugen, waar nu bisschoppen en zelfs kardinalen voor blijken te zijn gevallen. 
Onder het mom van een "dialoog" en een "uitgestoken hand" bleek er op sluwe en slinkse wijze een een-richtingsverkeer te ontstaan, waarbij de gelovige - door jarenlange publiciteitscampagnes via de media - uiteindelijk werd gepusht om zijn katholiek geloof aan de kapstok te hangen. Velen werden door deze stroom meegesleurd, namen de "dogma's" van de kerkelijke progressieven over of verlieten zelfs de Kerk. 

Maar een kleine groep van getrouwen die trouw wilden blijven aan Christus, gingen niet in deze verderf-campagne mee. Zij bleven - vaak alleen - moedig weerstand bieden om het verderf in de Kerk een halt toe te roepen en aan de kaak te stellen. Voor hen waren de Geboden van God niet zomaar "regeltjes" die je maar na verloop van tijd kon opheffen omdat de politiek-correcte-waan-van-de-dag dit voorschreef. Zij wilden geen dialoog met het kwade, en riepen juist iedereen op tot bekering van hun slechte weg. De vijand moedigde intussen iedereen aan om in het kwade te volharden, in de hoop dat dit als een zonde tegen de Heilige Geest zou worden uitgelegd.

In de parabel van de onkruid en de tarwe op het veld (zie Matteus 13;24-30) , legt Christus uit dat het onkruid is gezaaid door zijn vijand, de duivel. Er wordt in het begin van de opkomst van de kleine plantjes niet aangeraden deze uit te rukken, anders zou het tarwe ook deels verloren kunnen gaan. Maar zoals altijd: onkruid begint als een klein plantje en groeit naar mate de tijd vordert uit tot een kolossale plant. Dan wordt onkruid opeens goed zichtbaar, is duidelijk van het tarwe te onderscheiden, maar wat nog meer is: zij manifesteert zich publiekelijk en is als onkruid juist daardoor makkelijker te herkennen. 

Zo is dat tegenwoordig in de huidige tijd. Wat zonde wordt genoemd komt boven de grond en is na verloop van tijd duidelijk zichtbaar en herkenbaar. Vandaar dat je ook weet dat de tijd van de oogst aan het naderen is, want een totale overwoekering van onkruid in de Kerk zal niet door de Tuinman worden geaccepteerd, zoals Hij zelf heeft verklaard in de H.Schrift.