vrijdag 26 januari 2018

Kardinaal Eijk vraagt Paus om verduidelijking

Vandaag is er op de website van de NOS (Nederlandse Omroep Stichting) een artikel verschenen waarin Zijne Eminentie Kardinaal Eijk de Paus vraagt dat hij een duidelijk standpunt inneemt over hertrouwde katholieken. Het artikel op de NOS is hier te lezen

In het bovengenoemde artikel wordt ook verwezen naar een interview die de krant Trouw heeft gepubliceerd. Voor het interview van Trouw kunt u klikken op deze link. Buitengewoon verdrietig is de constatering dat priesters nu mee lijken te werken aan het verstrekken van de H.Communie aan mensen die hertrouwd zijn, terwijl hun vorig huwelijk nog geldig is en niet is ontbonden door een kerkelijke rechtbank. Je kunt je afvragen wiens belang nu wordt gediend: van God of van diegene die in staat van onkuisheid toch tot het H.Sacrament nadert. Daarover kan men kort zijn: het is in niemands belang te zondigen. Daarom wordt op dit weblog aan deze mensen gevraagd hun acties te staken en niet te Communie te gaan als zij hertrouwd zijn en waarbij hun vorig huwelijk nog geldig gesloten is. Wie namelijk toch de H.Communie ontvangt, wordt door God zelf veroordeeld. Christus heeft in een privé-openbaring zelfs gezegd dat veel zielen daardoor verloren gaan

Echt boos kun je worden over het feit dat er priesters bestaan die meewerken aan het in stand houden van een irregulaire situatie door willens en wetens gewoon de H.Communie aan deze mensen uit te reiken en net te doen alsof dit acceptabel gedrag is waardoor ook nog heiligschennis wordt gefaciliteerd. De gelovigen die volledig achter de Kerkelijke Leer staan worden in feite uitgemaakt voor leugenaars. Hierdoor wordt ook nog eens via een omweg de plaag van overspel doodleuk in stand gehouden en het Heilig Sacrament onteert. 
Degene die de H.Communie ontvangt van een priester en die weet heeft van zo'n irregulaire situatie - en niet ingrijpt -, geeft willens en wetens een signaal af dat het allemaal wel toegestaan is! Kom dus niet klagen eerwaarde priesters als God u straks veroordeelt op grond van dit wangedrag!

Tot de mensen die hertrouwd zijn vragen wij met grootste aandrang: stop met deze actie, en leg eerst uw situatie voor aan een kerkelijke rechtbank voordat u de H.Communie en de Biecht ontvangt, en houdt u zich alstublieft aan de regels van de Kerk. Luister niet naar die mensen die uw ondergang hebben getekend en zich niet druk maken over uw zieleheil. Wij maken ons wél druk hierom. Lees daarom de goede instructies van de Kerk zoals in het geval van Familiaris Consortio. Daar staat aan het einde van dit document wat u moet doen om gered te worden.