maandag 1 januari 2018

Hoogfeest Heilige Maria, Moeder van God

Op Nieuwjaarsdag 1 januari vieren wij in de H.Mis het Hoogfeest van de Heilige Maria, Moeder van God. Het is ook Wereldvredesdag en de Nederlandse bisschoppen hebben ons in een eerder stadium gevraagd om op deze dag de H.Rozenkrans te bidden voor de wereldvrede. Die vrede is op aarde op veel plaatsen ver te zoeken. We hoeven maar te denken aan de oorlogen en de verschrikkingen in het Midden-Oosten en andere landen waar hele groepen mensen werden uitgemoord. Vandaar de oproep aan ons Katholieke Christenen om de H.Rozenkrans te bidden voor de vrede. Het H.Rozenkransgebed is in het verleden een machtig instrument gebleken om het kwaad te bestrijden.
De Nederlandse bisschoppen hebben die oproep niet alleen gedaan voor vandaag op 1 Januari; hieronder staan de volgende data waarop ons gebed voor de vrede wordt gevraagd. Het artikel in het KN staat te lezen via deze link.

Om eraan herinnerd te worden kunnen belangstellenden zich ook aanmelden met een SMS-service op rkk.nl. Op deze pagina kunt u zich onderaan aanmelden. Deze actie staat dus niet alleen open voor Nederlandse Rooms Katholieken: ook Katholieken van andere landen zijn van harte welkom om mee te doen. Dit initiatief wordt dus warm aanbevolen!

De data zijn:

1 Januari - Hoogfeest Heilige Moeder van God.
2 Februari - Feest Opdracht van de Heer (Maria Lichtmis).
19 Maart - Hoogfeest Heilige Jozef, Bruidegom van de Heilige Maagd Maria.
9 April - Hoogfeest Aankondiging van de Heer (Maria Boodschap).
31 Mei - Feest Bezoek van de Heilige Maagd Maria aan Elizabeth.
9 Juni - Gedachtenis Onbevlekt Hart van Maria.
7 Juli - Gedachtenis Heilige Maagd Maria, Zoete Moeder van Den Bosch.
15 Augustus - Hoogfeest Maria Ten Hemelopneming.
8 September - Feest Maria Geboorte.
7 Oktober - Gedachtenis Heilige Maagd Maria van de Rozenkrans.
1 November  - Hoogfeest Allerheiligen.
8 December  - Hoogfeest Onbevlekte Ontvangenis van de Heilige Maagd Maria.