vrijdag 5 mei 2017

Gelovigen mogen niet meer getiranniseerd worden

Ontzettend positief nieuws is te melden uit de Verenigde Staten! President Donald Trump heeft onlangs een Executive Order getekend, waardoor de religieuze vrijheid van meningsuiting wordt gewaarborgd voor elke geloofsrichting in dat land. Via de website van ChurchMilitant is een YouTube-video verspreid waar de ondertekening is te volgen. Ook de Kleine Zusters van de Armen mochten daar bij zijn, die al jaren wegens hun katholiek geloof werden vervolgd door de vorige regering. Daar heeft president Trump nu een einde aan gemaakt

Ook is de vrijheid van meningsuiting voor gelovigen gewaarborgd zodat zij niet meer financieel gestraft worden als zij van hun vrije meningsuiting gebruik maken, zoals zo vaak in het verleden is gebeurd. Laten wij daarom in deze mei-maand (Maria-maand) tot Onze Lieve Vrouw de H.Rozenkrans bidden dat ook hier in Nederland en Europa de religieuze vrijheden mogen terugkeren. Te vaak zijn priesters en andere gelovigen vervolgd tot in de rechtszaal toe omdat deze gelovigen  gebruik maakten van de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van Godsdienst. Aan die pesterijen moeten ook hier een einde komen. Welke politicus of partij neemt het voortouw?


Post Scriptum: De Nederlandse kranten schreven hierover dat religieuze organisaties "aan politiek mochten doen". Dit is geenszins het geval. Het gaat hier om fundamenteel andere zaken dan sommige kranten beweren. In het geval van de Kleine Zusters, werd via de vorige regering (Obamacare) tegen hun katholieke overtuiging in gelast mee te betalen aan een zorgverzekering, waarbij abortus, voorbehoedsmiddelen en sterilisaties mogelijk zou worden gemaakt. De Kleine Zusters hebben een jarenlange verbeten juridische strijd moeten voeren hiertegen. In feite kwam het neer op een verloochening van de eigen Godsdienstige principes en hun geweten. Daar heeft President Donald Trump nu een einde aan gemaakt.