maandag 20 februari 2017

Eén verstandige vrouw en één onverstandige wet

Vandaag is bekend gemaakt dat 'Jane Roe', de bekende abortusvoorvechtster in de vorige eeuw (die zich later bekeerde en Rooms Katholiek werd) op 69 jarige leeftijd overleden is. Het is bijna een verhaal uit de Heilige Schrift van een zondares die enorme spijt kreeg over haar zonden en God om vergiffenis vroeg. Haar verhaal staat hier te lezen (Engels)
Vlak na haar bekering zag Norma (haar echte naam) een poster met de ontwikkeling van een foetus en zij verhaalde daarop dat plotseling de schellen van haar ogen leken te vallen: voor het eerst zag ze in dat een foetus een echt kindje was. Het zien van de lieftallige oogjes van het kind deed haar met pijn in haar hart beseffen dat de verhalen (dat een foetus een kindje is) correct waren. Dat is inderdaad een opvallende getuigenis, maar meer nog is het opvallend dat de pro-abortus lobby het altijd heeft over foetaal weefsel alsof een ongeboren kind een stuk boerenkool betreft dat in de moederschoot groeit. 

Het besef dat een kind groeit in de moederschoot (en geen boerenkool!) is soms tot op de dag van vandaag maar heel moeilijk uit te leggen aan de pro-abortus lobby, speciaal in het geval van Frankrijk. Gisteren werd namelijk bekend dat er in Frankrijk een wet is aangenomen om "misleidende informatie" over abortus te bestrijden. Het wordt als een misdrijf toegekend als je aan iemand een pro-life doorverwijzing geeft zonder dat je identiteit als pro-life bekend is. Doe je dat toch, dan is het mogelijk om 2 volle jaren in het Franse 'Cachot' te overnachten. 

Natuurlijk maken wij hier onze pro-life standpunten niet bekend, maar we roepen Franse vrouwen meteen op om hun kinderen niet aan de aborteur mee te geven, maar het kind gewoon geboren te laten worden. Geef je het kind aan de aborteur mee, dan loopt het voor het kind namelijk altijd fataal af. En zouden de Fransen met onze anonieme doorverwijzing wat moeite hebben...dan kunnen we alvast meedelen dat deze website niet in Frankrijk gehost wordt en we geen Franse staatsburgers zijn die op Frans grondgebied bivakkeren. Overigens: het Franse Cachot mogen ze van ons meteen opdoeken aangezien het toch maar misbruikt wordt om onwelgevallige (lees: Christelijke ) meningen de mond te snoeren.

Post Scriptum: Morgen op 21 februari herdenken wij de Heilige Petrus Damiani, bisschop en kerkleraar.