Er zijn vele Christenen die de schriften nooit in zijn totaliteit hebben gelezen. Ik geef toe dat dit niet altijd een eenvoudige opgave is, maar je kunt elke dag een bepaalde doelstelling in het lezen halen. Als je die doelstelling trouw doorvoert, dan heb je in een aantal jaren het hele Boek uit.
Nu zal men vragen waarom ik zo begin met de betreffende Zondag? Het gaat namelijk om de Zondag die bekend staat als "De Goede Herder". In het Jodendom was het al bekend dat de Heer God van zichzelf zei dat Hij de "Goede Herder" was en dat was al beschreven in het Oude Testament. Dat betekent dus dat Jesus met deze woorden aangaf God te zijn. Dat zal wel bij de Farizeeën de nodige vragen hebben opgeleverd. Bovendien was Jesus tijdens zijn optreden zichtbaar in zijn menselijke natuur. Iemand met kennis over de Schrift in die dagen had dus terecht kunnen concluderen dat er sprake is van Twee Naturen: de menselijke natuur en de Goddelijke natuur bij Jesus. Aanstonds moet dus zijn begrepen dat Jesus God is en de bevrijder van zijn volk. Niet alleen van het Joodse volk, maar ook voor de andere schapen die niet behoorden tot het Joodse volk. Jesus zegt immers in het Evangelie van deze Zondag: "Ook nog andere schapen heb Ik, die niet van deze schaapstal zijn." Ook die schapen wil Jesus naar de schaapstal leiden waar Hij zegt: "ze zullen luisteren naar Mijn Stem"
De tekst van de eerste brief van de H.Apostel Petrus sluit bij het Evangelie van de Zondag mooi aan als Epistel, waarin de Apostel beschrijft hoe wij vroeger "dolende schapen waren en nu zijn teruggebracht tot de Herder en de bewaker van uw zielen."
In de Buitengewone Vorm van de Romeinse Liturgie zijn de lezingen als volgt:
1Petrus 2; 21-25
Evangelie naar Johannes 10; 11-16
Liturgische kleur: Wit