zondag 1 januari 2023

Bij het heengaan van Paus Benedictus XVI

Wie zou het normaal vinden als een Koning van een land overlijdt, en dat de 'pers' voortdurend in dat land de moorden, de verkrachtingen en het financieel wanbeleid in dat koninkrijk zouden noemen om de naam van de Koning daaraan te koppelen? Zou men niet terecht zeggen dat men dan niet alleen te ver gaat, maar ook dat dit nogal ver gezocht is? Bij het overlijden van een Koningin of Koning zullen dit soort misdrijven nooit in verband worden gebracht met het Koninklijk huis van dat betreffende land, maar.... die uitzondering wordt natuurlijk wél gemaakt als je door het kardinalencollege tot Paus bent gekozen. Ja, dán wordt het ene schandaal na de andere over je uitgestort. Ja, dán is een Paus natuurlijk extra schuldig! 

En dan hebben we het nog niet over het uit de context halen van de woorden van Paus Benedictus (de Regensburger Rede, uitgezonden door RTLnieuws), waaruit dan blijkt dat de betreffende journalist totaal niets begrepen heeft van de rede die Paus Benedictus heeft uitgegeven. Zelfs de moslims kregen het uiteindelijk door waar de Paus het over had, maar RTLnieuws probeerde de zaak op te stoken door te beweren dat Benedictus de profeet Mohammed had beledigd! Dit is echt de grootst mogelijk onzin die ik ooit heb gelezen. Beste RTLnieuws: als je niet weet hoe het in elkaar zit, ga dan navraag doen bij de persdienst van het Aartsbisdom Utrecht bijvoorbeeld. Maar kom niet aanzetten met misleidende informatie waar niemand iets aan heeft! En bij het doorlezen van de necrologie van de Paus was het mij al opgevallen dat je de indruk kreeg het strafblad van een of andere plaatselijke crimineel voor je ogen te hebben. Je vraagt je af hoe onredelijkunfair en ronduit misdadig de pers kan zijn. En de vraag is gesteld wie hun eigenlijk het recht heeft gegeven om op de stoel van de rechter te gaan zitten om over de Paus te oordelen! 

De Romeinen beseften maar wat goed dat het onredelijk is om met finale oordelen over iemand na zijn dood aan te komen zetten: iemand die beschuldigd wordt, kan zich namelijk niet meer verdedigen. Zeiden ze daarom niet De Mortuis nil nisi bene? Over de doden niets dan goeds? 

Post Scriptum: In 2010 heeft een visionair de Troonzaal met God de Vader gezien en waarbij God de Eeuwige Vader hevig ontstemt was over de aanvallen die op Paus Benedictus werden uitgevoerd. We kunnen daaruit opmaken dat Benedictus kennelijk door de gevestigde wereld zwaar werd vervolgd. Onze Heer Jesus Christus heeft iedereen zalig geprezen die omwille van de gerechtigheid zal worden vervolgd, zoals dat ook bij de Profeten gebeurde die voor ons geleefd hebben. Zij worden een grote beloning in de Hemel in het vooruitzicht gesteld.