zaterdag 25 juni 2022

Grote overwinning Pro-Life in Amerika!

Eindelijk zouden we zeggen, is de menselijke rede de grote overwinnaar geworden van de redeloze emoties die al te vaak werden ingezet om abortus goed te praten. In de Verenigde Staten heeft het Amerikaanse Hooggerechtshof (Supreme Court, ook wel SCOTUS genaamd) het abortus-onrecht eindelijk ongrondwettelijk verklaard. Natuurlijk wist iedereen dat het ongrondwettelijk was, maar de Supreme Court is de eerste instantie om over zaken te oordelen die over die Amerikaanse Grondwet gaat.  Vanaf de kant van de Pro-Death beweging (want zo noem ik ze liever) sloeg deze beslissing in als een bom. Het is soms heel lastig om het deze groep van mensen uit te leggen dat het vermoorden van je ongeboren kinderen, echt niet behoort tot de gezondheidszorg en dat het recht van het kind dat ook recht op leven heeft wordt geschonden. Was dat namelijk niet zo, dan kunnen de voorstanders van abortus zich gaan afvragen of zij immers ook wel recht op leven hadden, toen ze kinderen waren. Maar die vraag stellen zij zich nooit en deze vraag wordt al helemaal niet door de collaborerende pers gesteld (die ik hier niet bij name noem). Bij de Pro-Death beweging wordt er vaak gemeten met twee maten. "Wij hebben wel recht op leven, maar de ongeboren kinderen niet", zo wordt er dan gedacht.

Opvallend is wel dat er kranten zijn geweest die het altijd voor deze groep van Pro-Death beweging heeft opgenomen en er alles aan gedaan heeft om de Pro-Life beweging in een kwaad daglicht te plaatsen. Als dat dan niet lukt, dan grijpt men vaak terug op het beledigen en belasteren van de individuele leden. Daar zag ik onlangs een voorbeeld van.

Vandaag werd er namelijk een cartoon geplaatst op de Social Media die de duidelijke bedoeling had om de leden van het Amerikaanse Hooggerechtshof, compleet met de pro-life beweging, te demoniseren. Jammer voor deze tegenstanders, maar daar worden wij alleen maar sterker van, en wij zullen ze zeker niet met gelijke munt terugbetalen. De reden is het Evangelie, waarin duidelijk te kennen wordt gegeven om geen kwaad met kwaad te vergelden. Je kunt kwaad namelijk alleen maar bestrijden door voort te gaan in het goede. Het kwaad heeft namelijk totaal geen antwoord op het goede of de deugden en verliest daardoor zijn macht. 

Wij houden ons aan het Evangelie, in woord en daad. En daar heeft geen enkele vijand van God een antwoord op.