vrijdag 7 mei 2021

Geboden zijn geen onderhandelingspunten!

Een dag eerder dan u van mij gewend bent schrijf ik iets over het Evangelie van Onze Heer Jesus Christus op de Zesde Zondag na Pasen. De titel van dit stuk mag vreemd klinken, maar heeft een betekenis. Aanleiding voor dit stuk is namelijk dat er voor de zoveelste keer getracht wordt via de seculiere media de Nederlandse Katholieke Kerk onder druk te zetten nu met een verhaal over een z.g. "regenboogindex". Het hele verhaal kunt u lezen op de Nederlandse Omroep Stichting de NOS via voorgaande link. Daarover wil ik graag wat opmerkingen plaatsen.

De Nederlandse Staat maakt niet uit wat er in de Kerk gebeurt (en niet 'kerken', zoals in het stuk van de NOS staat, want er bestaat maar één Mystiek Lichaam van Christus en niet twee of meer) en de Nederlandse Staat kan dus ook niet via een sneaky achterdeur, een backdoor, via betaald belastinggeld ons op andere gedachten brengen over Sodomie. Wat fout is, blijft bij ons fout en wat fout is kan niet vanzelf goed worden, hoe vaak men ook in de afgelopen 45 jaar met een mediale stormram getracht heeft om de kerkdeur open te rammen. Wij zijn namelijk geen halfgare 8-mei-katholieken die hun geloof, de parelen, aan de zwijnen voeren en plots de weg van Judas Iskariot willen gaan lopen, zoals dat inmiddels lijkt te gebeuren via de 'Synodale Weg' in Duitsland.

Bovendien is Christus de Heer hier naar de aarde gekomen om het Koninkrijk Gods te stichten en Hij is zeker niet gekomen om te luisteren naar ontspoorde geseculariseerde regenboog-ideologen die, als volleerde wolven in schaapskleren, alleen maar het kwade wensen voor het Volk Gods door hen in het verderf te storten. Als men bij de NOS denkt dat de Katholieke Kerk in Doctrinaire zin - in de laatste groep van trouwe gelovigen - zal zwichten voor welke druk dan ook, dan hebben ze ons toch enigszins verkeerd ingeschat...

Beste NOS: jullie zien het helemaal verkeerd en Christus de Goddelijke Stichter zag het gewoon goed. Je kan alleen in de liefde van God blijven als je zijn Geboden onderhoudt, zoals het Evangelie van de Zesde Zondag na Pasen duidelijk maakt. En dat betekent dus ook dat je als belijdend Christen van de Katholieke Kerk je niet afgeeft aan de zonde van homoseksuele handelingen, die door de Kerk zijn veroordeeld. Wie daar uit weg wil, kan het voorbeeld volgen van zovele voormalige homoseksuelen die zich daadwerkelijk bekeerd hebben van hun slecht gedrag en nu voor Christus de Heer willen leven.

Om het wat beter uit te drukken NOS: Geboden zijn Geboden en geen onderhandelingspunten!