zondag 29 maart 2020

God zal ons zeker te hulp komen

Er zullen genoeg mensen negatief denken over de huidige Corona-crisis en dat dit alleen maar negatief geïnterpreteerd zou moeten worden. Dat is niet alleen met deze crisis zo, maar ook denkt men misschien dat de dood van deze patiënten niets goeds zou kunnen opleveren. Het Evangelie over de gestorven Lazarus van deze zondag dat gelezen zal worden, en die door Jesus werd opgewekt uit de dood, laat toch een totaal ander plan zien dat God met de mens heeft. En zo zal dat ook met de huidige Corona-crisis zijn. God zal zeker hier iets goeds uit kunnen trekken, al zien wij op dit moment alleen de negatieve aspecten van deze ziekte. We hoeven dus nooit te wanhopen, want God zal ons zeker te hulp komen, zolang wij ons maar op Hem zo volledig mogelijk vertrouwen.

Dat deze Corona pandemie een ware beproeving kan zijn, is inmiddels wel duidelijk: stervende patiënten die niet bediend kunnen worden bijvoorbeeld, kerken die afgesloten zijn om publiek de H.Mis bij te wonen. Natuurlijk zullen de priesters gewoon dagelijks de H.Mis aan God opdragen, maar dan zonder de gelovigen erbij. Velen zullen dit niet als makkelijk ervaren. Zij moeten het nu immers zonder de H.Sacramenten stellen. Een beproeving is nooit gemakkelijk. Anders zou het geen beproeving zijn. Maar uit een beproeving weten we dat er iets goeds te voorschijn zal komen. We kunnen tot God bidden om verlichting en om zijn Barmhartigheid in deze crisis af te smeken. Daarvoor hebben we allemaal prachtige devoties, zoals het Rozenkransgebed en de andere devoties bijvoorbeeld. 

Laten we daarom God dagelijks smeken om zijn Barmhartigheid. En laten we hopen en bidden dat Onze Lieve Heer een einde aan deze crisis zal maken. Hij zal ons zeker niet in de steek laten, zoals Hij dat ook zo vaak heeft laten zien.