dinsdag 24 maart 2020

Nederland: Alle publieke vieringen t/m Pinksteren afgelast

De Nederlandse Bisschoppen hebben besloten dat alle publieke vieringen, dus ook de viering van de H.Mis gedurende de weekdagen in Nederland met minder dan 100+ gelovigen, zijn afgelast tot en met Pinksteren 2020. Deze maatregel is genomen naar aanleiding van een beslissing die de Nederlandse regering heeft genomen op 23 maart 2020. Deze maatregel geldt dus ook voor H.Missen waar maar een paar mensen in de kerk samenkomen. Ook deze zijn tot en met Pinksteren afgelast.

De maatregel van de Nederlandse regering is genomen, om een verdere verspreiding van het Corona-SARS2 (COVID-19) virus in ons land te voorkomen. 

De integrale tekst van de Nederlandse bisschoppen vindt u hier op deze website.

Verder is naar aanleiding van deze Corona-crisis een Decreet voor speciale Aflaten afgekondigd door de Apostolische Penitentiarie. De integrale tekst kunt u hier vinden

In verband met de coronacrisis heeft de Congregatie voor de Goddelijke Eredienst en de Regeling van de Sacramenten op 19 maart 2020 het Decreet “Ten tijde van Covid-19” uitgevaardigd (Prot. N. 153/20). Dit Decreet is hier te lezen.

In concreto betekent het voor de gewone gelovigen dat zij worden opgeroepen om in Nederland zoveel als mogelijk thuis te blijven, en op zondag of andere weekdagen een Acte van Volmaakt Berouw te bidden en een Geestelijke Communie te doen. Wie de H.Mis in de Buitengewone Vorm van de Romeinse Liturgie wil volgen op het internet, wordt verwezen naar de vorige pagina van dit blog waar de links staan. Iedereen in Nederland wordt opgeroepen mee te werken aan het besluit van onze regering en de Nederlandse Bisschoppen.