vrijdag 28 februari 2020

Media begrijpen nog steeds niets van de Eucharistie

Kelk met Patena.
Een Nederlandse socialistische omroepvereniging sloeg jaren geleden de plank volledig mis, door te stellen, dat de wijn die gebruikt werd tijdens de H.Mis - na de consecratie - gewoon "wijn" bleef, want die socialisten begrepen totaal niets van het Heilig Sacrament van het Altaar dat Christus zelf had ingesteld op Witte Donderdag. Het was volgens deze socialisten "symbolisch" op te vatten. Dit werd op teletekst botweg even gesteld, nadat de Nederlandse bisschoppen eerder hadden verordineert dat het alcoholgehalte in de miswijn omhoog moest om bederf tegen te gaan. Deze socialistische omroep was overigens niet alleen een kampioen in het verspreiden van leugens en bedrog over de Sacramenten in de Katholieke Kerk, want bij het pausbezoek in 1985 aan Nederland werd door deze omroep een ware mediaoorlog tegen de Kerk gevoerd en wel zodanig, dat in het Katholiek Nieuwsblad werd gesteld dat het leek of we op de "rand van een kerkvervolging" stonden. 

Gelukkig zwijgen die socialisten over de Katholieke Kerk, maar nu is het de Limburgse zender L1 die niets begrijpt van de H.Eucharistie. Ook die spreekt over de "wijn" en uit het verhaal blijkt dat dit door deze omroep wordt geïnterpreteerd alsof na de Consecratie er "wijn" overblijft. Ook hier is het antwoord gewoon "neen", want na de Consecratiewoorden over het brood en de wijn door een geldig gewijde priester, is er sprake van het Heilig Lichaam en Bloed van de Heer. En dit is niet zomaar iets, het is namelijk een Geloofspunt, een Dogma, dat plechtig is afgekondigd door de Kerk.

De reden waarom L1 hierover schrijft is vanwege het besluit van de Nederlandse bisschoppen die maatregelen willen nemen wegens het Coronavirus. Dat betekent dat de Nederlandse gelovigen vanaf zondag 1 maart aanstaande gevraagd worden het gewijde water uit de wijwatervat, het Aspersorium, niet te gebruiken, dat de vredesgroet (elkaar de hand geven) in de H.Mis achterwege gelaten moet worden, dat de H.Communie (helaas) alleen door de priester op de hand zal worden gegeven en dat de celebrant alleen het H.Bloed drinkt, en dus de Kelk niet meer doorgeeft aan de acolieten die bij het Altaar de dienst doen. 

Maar als je als media een verhaal vertelt, ga dan alstublieft niet zelf fantaseren hoe het Heilig Sacrament van het Altaar moet worden geïnterpreteerd, en presenteer dit niet als vaststaande feiten. Hier zit echt niemand op te wachten in de Kerk. 

De persverklaring van het bisdom Roermond staat hier te lezen.