donderdag 6 februari 2020

Bisschop Bode vertelt leugens over Christus

Franz-Josef Bode
Jammer om het weer te moeten zeggen, maar dit keer is er weer een priester opgestaan die onzinverhalen vertelt. Het gaat om Bischop Franz-Josef Bode uit Osnabrück in Duitsland en die heeft een behoorlijke zware valpartij vanuit de hemel op aarde gemaakt. Hij beweerde onlangs - in de discussie over de Duitse Synodale weg - dat Christus mens is geworden, maar geen man. Dat laatste is een aperte leugen, en eenvoudig te weerleggen met het Evangelie naar Lucas (hoofdstuk 2 vers 21). 

Toen Onze Heer pas was geboren, werd Hij volgens de Wet van Moses op de achtste dag besneden. Alleen jongetjes werden (en worden nog steeds) volgens de Wet van Moses in het Jodendom besneden. Meisjes besnijdenis kende, (en kent) de Wet van Moses niet. Dus de bewering dat Christus wel mens werd, maar geen man, is regelrechte onzin en in tegenspraak met de Heilige Schrift. 

De gelovigen zijn dus gewaarschuwd om in het vervolg de uitspraken van deze bisschop op een gouden schaaltje te leggen, want voordat je het in de gaten hebt, word je door bisschop Franz-Josef Bode in het bootje van de geloofsafvalligen geduwd. 

Sinds het pontificaat van de huidige paus Franciscus, is het een komen en gaan van lieden die leugenachtige taal verspreiden en er alles aan doen om het Leergezag, de Traditio, of de Schrift te verminken en dit aan de gelovigen als een "leer" voor te houden. Daar past maar één antwoord op: een duidelijk weerlegging van de leugens die geproduceerd worden. En daar kunnen ze vanuit Nederland alvast op rekenen!

Het hele artikel staat te lezen op de Duitse website van Katholisch.

Post Scriptum: Inmiddels heeft Bischop J. Strickland van Tyler (Texas) uit de Verenigde Staten zijn afkeuring laten blijken naar aanleiding van de uitspraken van Bischop Bode. Monseigneur Strickland heeft monseigneur Bode opgeroepen om de Katholieke Geloofsschat weer te omarmen en noemt deze  uitingen, dat Jesus geen man was, ketterse opvattingen. Zijn tweet staat hier. 

Post Scriptum 2: Op zijn blog heeft priester Cor Mennen een stuk over bisschop Bode geschreven. Daarin schrijft hij dat de priester de sacramentele representant is van Christus, de bruidegom, een man, die je niet zomaar voor het andere geslacht (duidelijk de bruid) kunt wijzigen (althans dat is iets wat Mgr.Bode wél zou willen). Het hele artikel met interessante achtergronden staat hier te lezen