donderdag 13 juni 2019

Verklaring Kardinaal Burke vertaald in het Nederlands

Kardinaal Burke (links) en hulpbisschop A. Schneider
Diocesaan priester Cor Mennen is zo goed geweest om de Verklaring van de Waarheden over het Geloof vanuit het Engels naar het Nederlands te vertalen. 

De Nederlandse vertaling vindt u hier. Men kan het artikel selecteren en kopieren en opslaan als pdf- of epub-document waardoor men het ook lezen kan in een e-bookreader.

Verder zijn er ontwikkelingen te melden in de Orde van Malta. Zoals men wel weet heeft de ordeleiding onlangs besloten om de Buitengewone Vorm van de Romeinse Liturgie voor de gehele orde te verbieden. Maar nu blijkt dat dit veel onrust heeft veroorzaakt binnen de orde zelf. De critici binnen de orde durven niet met naam en toenaam in de krant, omdat men bang is voor represailles door de ordeleiding. Het volledige verhaal staat in de National Catholic Register en is te lezen via deze link. Bovendien moet er nog bijgezegd worden, dat artikel 3 van Summorum Pontificum van Paus Benedictus XVI nooit bedoeld is geweest om de gehele Liturgie te verbieden, zoals dat wel door de Grootmeester in zijn brief werd gesuggereerd. Uit het verhaal blijkt dat er lang is gelobbyd vanuit Duitsland en vanuit bepaalde Scandinavische landen om de Buitengewone Vorm uit de organisatie verwijderd te krijgen. 

Al met al een buitengewone vervelende ontwikkeling in de Orde van Malta. Zo te zien zijn alle leden van goede katholieke huize uit de orde verwijderd en wat daarvoor in de plaats is gekomen, blijkt een zwak aftreksel te zijn als het gaat om het onderhouden en geloven van de Katholieke Leer. 

Tijd dat de orde zichzelf maar gaat opheffen. Aan nep-katholieken, waarvan sommigen banden onderhouden met de Vrijmetselarij en die ook nog condooms uitdelen in de wereld heeft niemand iets.