maandag 10 juni 2019

Kardinaal Burke en Bp Schneider geven verklaring uit

Kardinaal Burke (staande midden)
Kardinaal Raymond Burke en Bisschop Athanasius Schneider hebben samen met andere bisschoppen een verklaring van Waarheden over het Geloof gepubliceerd om de Doctrinaire verwarring, die op dit moment overduidelijk aanwezig is, te corrigeren. Het document is in het Engels en kan hier worden gedownload. De gelovigen worden dringend aangeraden om deze tekst te lezen, waardoor zij voor verwarring en ketterij beschermd zijn. De situatie in de Kerk is dermate dramatisch dat vooral de gelovigen zich dienen te bewapenen met een degelijke kennis en goede catechese. 

De reden voor dit document ligt in het feit dat door de huidige verwarring binnen de Kerk en de samenleving de redding van de zielen op het spel hebben gezet. Sommige van deze 40 Waarheden die in de verklaring worden toegelicht, verwijzen impliciet naar de uitspraken van Paus Franciscus, terwijl anderen betrekking hebben op de verwarring die zich tijdens het Pontificaat heeft voorgedaan of zijn geïntensiveerd. Andere fouten verwijzen naar de morele fouten in de samenleving die het leven van anderen ernstig schaden. 

Deze verklaring handhaaft opnieuw de Kerkelijke Leer over de Eucharistie, het Sacrament van het Huwelijk en het Priestercelibaat. Het hele verhaal met het document is te lezen op LifeSiteNews.

Ook wordt in de verklaring duidelijk gemaakt dat de "Hel bestaat" en dat de zielen in staat van doodzonde die tot de Hel worden veroordeeld, daar eeuwig lijden (het is overigens een Geloofspunt dat de straffen in de Hel eeuwigdurend zijn). Verder staat in de verklaring welke religie door God echt gewild is. Dit in verband met de ondertekening van een document in Abu Dhabi, waarin beweerd werd dat de "diversiteit van religies" gewild zou zijn door God. Deze Abu Dhabi-verklaring wordt door de verklaring van de Kardinalen en bisschoppen van tafel geveegd.

Medische operaties die de bedoeling hebben om het geslacht van mensen aan te passen worden in dezelfde verklaring ernstige zonden genoemd en een rebellie tegen de Goddelijke wet en de Natuurwet.

Er is op dit moment van schrijven nog geen werkvertaling in het Nederlands. Het pdf-document is o.a. in het Engels opgesteld. Zie daarvoor de link boven in het artikel.

De ondertekenaars van deze verklaring zijn: 

Kardinaal Raymond Burke, Beschermheer van de Soevereine Militaire Orde van Malta; Kardinaal Janis Pujats, Aartsbisschop-emeritus van Riga, Excellentie Tomash Peta, Aartsbisschop van de Aartsdiocees van de Heilige Maria in Astana, Kazakhstan; Jan Pawel Lenga, Aartsbisschop-bisschop emeritus van Karaganda, Kazakhstan; en Athanasius Schneider, Hulpbisschop van de Aartsdiocees van de Heilige Maria in Astana.