dinsdag 4 december 2018

Er bestaan priesters die gelovigen misleiden..

Er zijn steeds meer koppels die gescheiden leven na een kerkelijk huwelijk, maar later weer een nieuw burgerlijk huwelijk zijn aangegaan. En dat terwijl de eerste partner nog in leven is. Objectief leeft men dan in de zonde van overspel, maar sinds de uitgave van Amoris Laetitia (AL), lijkt de verhouding meer en meer zoek geraakt te zijn. Bovendien is AL duidelijk in strijd met  Familiaris Consortio (FC) die door Paus Johannes Paulus II werd uitgegeven. Katholieke gelovigen die eerder een sacramenteel huwelijk hebben gesloten, kunnen gewoon niet opnieuw trouwen als de eerste partner nog leeft: zij kunnen in geval van overspel zeker niet de H.Communie ontvangen. 

Maar nu heeft zich op de Social Media (twitter) een vrouw gemeld die hierover het volgende meedeelde: 

"RCIA 2008. divorced , remarried.  
the priest:
one can be right with God and wrong with the Church (and vice versa).
people cannot be expected to be married a lifetime in that we live longer lives
 
My husband and I received Eucharist while living in mortal sin,
it was hell" (link)
Dit koppel werd voorgelogen door een priester, die vertelde dat "men gelijk kan hebben met God en verkeerd met de Kerk (vice versa)." Als je dit leest van een priester, dan beginnen toch je ogen uit je kassen te rollen van verbazing? Hoe is dit mogelijk? Sinds wanneer zijn God en de Kerk twee onafhankelijke grootheden die los van elkaar staan? En sinds wanneer mag je visa versa toch zondigen? En sinds wanneer is het huwelijk opeens niet meer valide, alleen maar omdat je langer leeft? Dit is toch volstrekte waanzin?!

Gelukkig kwam de vrouw die zich Diane Fiore noemt tot bezinning en kwam tot inkeer omdat zij merkte dat het niet klopte om in staat van doodzonde (overspel) de H.Communie te ontvangen waar Amoris Laetitia zo'n voorstander van is! Terecht merkt ze op dat het voelde alsof je naar de Hel ging. 

Ergerlijker is het wangedrag van de priester, die zeker door God onze Heer ter verantwoording zal worden geroepen. Wie de H.Communie wil ontvangen moet in staat van Heiligmakende Genade zijn, die je terugkrijgt na het geldig ontvangen van het H.Sacrament van de Biecht. De priester mag nooit en te nimmer meewerken aan heiligschennis! Laat dus niemand de rook van Satan verspreiden en beweren dat de Kerkelijke Leer opeens is opgeheven omdat we nu een andere Paus op de Stoel van Petrus hebben zitten!

Voor die mensen die graag hun leven willen beteren, verwijs ik naar de goede priesters, zoals bijvoorbeeld het Opus Dei, en hun zaak daar gedetailleerd voor te leggen zodat men weet wat men verder moet doen.