maandag 29 oktober 2018

Verbum Dei Non Est Alligatum!


De microblog-dienst GAB (met als logo een groene kikker) waar velen naar toe gevlucht zijn wegens de onrechtvaardige manier waarop iemand geblokkeerd kon worden door Twitter, werd vandaag getrakteerd op een ban door de Hosting Provider GoDaddy wegens het schietincident in de synagoge in Pittsburgh. De dader die met meerdere vuurwapens de Syanagoge was binnengedrongen en het vuur op onschuldigen opende, bleek een account bij het microblog GAB te hebben. De reactie van GoDaddy was in hoge mate aanvechtbaar: GAB werd in zijn geheel geblokkeerd van de servers van GoDaddy. Dus ook de mensen die niets met Pittsburgh te maken hadden, en die nooit een overtogen woord hebben geschreven over onze Joodse medebroeders en vrienden en ook geen ban bij Twitter hadden opgelopen, werden nu opeens collectief van het internet afgegooid. Ook hun betaaldienst, zoals PayPal werd hierdoor geblokkeerd. Door deze blokkade was het voor Liefde&Trouw niet mogelijk iets te posten, alhoewel wij altijd ons aan de wet hebben gehouden en er geen scheldpartijen of vuile taal werd gebruikt. Vuile taal is iets voor zondaars en terecht waarschuwt de Apostel Paulus voor dit soort taalgebruik (Éfeze 4;29). Vuil taalgebruik hoort niet thuis bij de heiligen van de Kerk.

Intussen werd ons wel via, via, de huid volgescholden door lieden die spraken over een "nazi-kanaal" dat "dichtgegooid was". Maar ze vermelden er gemakshalve maar niet bij, dat wij zelf niets met het nationaal socialisme van doen hebben gehad. Niet in het verleden, en ook niet in het heden. Het is een veel gebruikte methode om iemand te overladen met smaad en laster. Maar voor sommigen maakt dat niet uit: wie geen politiek-correcte taal uit het linkse kamp uitspreekt, gaat tegen de vlakte.

Het ziet er steeds meer naar uit dat deze WOII-termen vaak door linkse lieden in stelling wordt gebracht om de andere partij sowieso het zwijgen op te leggen. Jammer dan, maar wij laten ons door niemand het zwijgen opleggen. Het katholiek geluid, dat al zolang werd onderdrukt, moet verkondigd worden. Wat ook de consequenties voor ons persoonlijk zal zijn. Als er een onrechtvaardige beslissing wordt genomen Liefde&Trouw uit het internet te weren - op welke manier dan ook - dan zoeken we gewoon een ander kanaal op en zullen we dat publiceren. 

Post Scriptum:  De titel van dit stuk in het Latijn is vertaald: Het Woord van God laat zich niet in de boeien slaan!